Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ode aan de Moestuin – pop-up diner

15 juni, 2019 @ 17:00 - 21:30

Op  zaterdag 15 juni organiseert Meneer Casero een pop-up diner in de Oranjerie van Zuylestein volledig gewijd aan de natuurlijke producten van het landgoed.

​Al in de 17e eeuw was het hip om duurzaam te eten. Wie het zich kon permitteren, kocht een ‘buiten’ om daar in intieme kring te genieten van een maaltijd van verse streekproducten. Stadhouder Frederik Hendrik van Oranje Nassau, eigenaar van landgoed Zuylestein, kon het vanwege zijn titel groots aanpakken en gaf zijn tuinbaas de opdracht enorme hoeveelheden groente en fruit te leveren aan het hof in Den Haag. Dat verklaart waarom de moestuin van Zuylestein zo groot is.

Vandaag de dag worden de historische elementen van de moestuin zoveel mogelijk in ere hersteld. Net als in de 17e eeuw zijn er fruitbomen te vinden en op de oude akkers wordt graan geteeld. Genoeg natuurlijke producten voor Meneer Casero om een vier gangen diner te bereiden vol uiteenlopende smaken en texturen. Laat u verrassen door verse, knapperige moestuingroenten, spannende eetbare bloemen, oergraan met een bite en zinnenprikkelend fruit.

​Wilt u meer dan alleen de moestuin proeven? Dan kunt u een rondleiding over het landgoed boeken onder begeleiding van Jemima de Brauwere, eigenares en beheerder van Landgoed Zuylestein. De rondleiding zal voorafgaand aan het diner plaatsvinden.

De rondleiding start om 17.00 uur bij het Poortgebouw. Om 19.00 uur gaan we aan tafel in de Oranjerie. Einde rond 21.30 uur.

Waar: landgoed Zuylestein te Leersum
Tickets: info@meneercasero.nl

Kosten:
45 euro voor een 4 gangen diner incl een glas wijn, water, thee/koffie
55 euro voor een 4 gangen diner incl wijn arrangement, water, thee/koffie

https://www.meneercasero.nl/

Gegevens

Datum:
15 juni, 2019
Tijd:
17:00 - 21:30