Energieke mime performance door Theater Utrecht

Theater Utrecht presenteert een energieke voorstelling van theatermaker Davy Pieters: What we leave behind. De voorstelling laat het publiek zien hoe grote gebeurtenissen en de kleinste handelingen onze toekomst kunnen bepalen. Wat laten we achter ons en wat dragen we met ons mee? En is dit bepalend voor ons perspectief op de wereld? 


Ik heb genoten van de beeldende en fysieke voorstelling. De performers en mime-talenten verrasten en boeiden ons gedurende de gehele voorstelling. Tijdens de ene scene kreeg je zin om mee te dansen op housemuziek. Een andere scene was weer ontroerend.

De voorstelling opende met een bewegingsloos lichaam op de vloer dat over de vloer werd gesleept. Uit het niets is op het podium een housefeest gaande, dat weer over gaat in een scene waar spelers verloren rondlopen. Het mime spel is indrukwekkend en als je goed kijkt zal je verwijzingen naar bekende schilderijen herkennen. Ik verliet de zaal met een hoofd vol indrukken en met de vraag wat ik eigenlijk uit het verleden in de toekomst mee heb genomen. De voorstelling ‘What we leave behind’ blijft even bij je hangen.

Wil je zelf ‘What we leave behind’ ervaren? Je kunt nu met korting naar de voorstelling op 19, 21, 22 en 23 november, in het Paardenkathedraal. Gebruik hiervoor de code: explorewwlb

KAARTEN KOPEN MET KORTING
Tekst gaat verder na de video

Davy Pieters

Theatermaker Davy Pieters onderzoekt in haar werk hoe de mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen en de hedendaagse beeldcultuur. Dit vertaalt ze naar energieke, filmische en beelden performances waarin ze speelt met verschillende media en genres als televisie, film, beeldende kunst, games, science fiction.

Theater Utrecht

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht. Het gezelschap stopt klassiekers uit het toneel en de literatuur in een nieuw jasje, waarmee het publiek aan het denken wordt gezet over de wereld van morgen. Theater Utrecht speelt door het hele land maar in Utrecht is de Paardenkathedraal het thuis van het gezelschap.

Paardenkathedraal heeft een indrukwekkende geschiedenis en is aangewezen tot gemeentelijke monument. Het theater is onderdeel van het Veeartsenijterrein, waar ooit dierenartsen hun opleiding volgden. In het neogotische gebouw staan geen paarden meer, maar je kunt er terecht voor uitdagend, ontregelend en bevlogen theater.

Foto’s door Roel van Berckelaer

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.