Duurzame Week Utrecht 2017

Groene inspiratie tijdens Duurzame Week Utrecht

Al weer de tweede editie van Duurzame Week Utrecht gaat binnenkort van start. Van 7 tot en met 14 oktober staat ons stadsie in het teken van duurzaamheid met een goed gevuld en gevarieerd programma. Van inspirerende talks door onder andere Jan Terlouw tot gezellige events als de Duurzame Markt, Solar Cinema, Pubquiz, kinderworkshops en een VrijMiBo in het bruisende festivalhart de Kas op het Domplein. Prima idee voor een dosis groene inspiratie en verantwoorde lokale horeca.  

Duurzame week 2017

Dat Utrecht als stad al best heel duurzaam bezig is wist je misschien al wel, maar hoe precies is wellicht minder bekend. Het festival Duurzame Week Utrecht biedt daarom ruimte voor groene ondernemingen en initiatieven om dat te tonen. Samen met Utrechtse ondernemers, inwoners, pioniers en visionairs laat Duurzame Week zien wat er allemaal gebeurd en mogelijk is op het gebied van ecologische duurzaamheid. Er is een programma voor jong en oud, vol workshops, lezingen en acties georganiseerd door bedrijven zoals De Leckere, Restaurant Gys en Triodos. Een glazen kas op het Domplein vormt het centrale trefpunt. Je kunt er onder het genot van lokale hapjes en drankjes de laatste duurzame trends ontdekken, kennis maken met duurzame producten en diensten in en rondom Utrecht en in contact komen met inspirerende initiatieven.

De afgelopen maanden werkte een enthousiast team van ruim 100 vrijwilligers vanuit ANNE – het Utrechtse experience centre voor duurzaam wonen – aan de voorbereidingen voor Duurzame Week 2017. Na de succesvolle eerste editie in 2016 waren de ambities dit jaar nog groter en dat resulteerde in een voller programma, grotere namen en een eigen festivalhart op het Domplein. Centraal thema dit jaar is het ‘vergroenen’ van je leven en daaraan verbonden zijn er de Duurzame Week Awards 2017 voor Utrechtse partijen die duurzaamheid zichtbaar maken en mensen rond groen doen verbinden en inspireren. Er zijn prijzen in de categorieën Retail, Horeca en Service en stemmen kan hier. Duurzame Week verwacht dit jaar meer dan 7.500 bezoekers, dus zorg ervoor dat ook jij er bij bent. Meer informatie over het evenement vindt je onder www.duurzamweek.nl of check Facebook.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Maurice Hengeveld

Maurice Hengeveld is zelfstandig redacteur - journalist en werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hij is in Utrecht onder andere verbonden aan de stadsglossy LEVEN! magazine Utrecht, Architectuurcentrum Aorta, merwede.nl (over de nieuwe stadswijk Merwede), onzeeigendom.nl (rond de restauratie van de Domtoren) en wijkmagazines Mens en Wijk (noordoost) en de Zuidwester (Kanaleneiland en Transwijk) en richt zich voornamelijk op storytelling, brand journalism en web content strategie. Maurice focust overduidelijk graag op zijn geboortestad Utrecht. Met name de verborgen verhalen spreken al gauw tot zijn verbeelding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.