Domtoren Beklimmen Explore Utrecht 1

Bekijk de stad eens van een andere kant

Dom beklimmen

Als echte Utrechter moet je het minstens een keer gedaan hebben: de Dom beklimmen! Er is niets mooiers dan ons stadsie van boven te kunnen bewonderen. Voor dat prachtige uitzicht moet je alleen wel eerst 465 trappen omhoog klimmen, dus doe alvast stevige schoenen aan! Maar maak je niet te veel zorgen, want onderweg naar boven krijg je een leuke rondleiding met allerlei verhalen over deze prachtige toren. Tip van de dag: neem je camera mee! Dit uitzicht over Utrecht vind je bijna nergens anders zo mooi. Wel goed vasthouden!

Wil jij ook het prachtige uitzicht bewonderen? – bezoekersinfo

DOMunder

Sinds een paar jaar is er in het Domplein een mysterieuze trap de diepte in verschenen. DOMunder lees je boven de deur onderaan de trap. We zijn op onderzoek uit gegaan wat we precies ‘under’de Dom kunnen vinden!

We beginnen in het gebouw aan Domplein 4, waaronder ook een prachtige verborgen werfkelder te vinden is. Hier krijgen we uitleg over de verschillende bouwwerken en de lagen waarop het huidige Domplein ligt. Met verschillende plattegronden, bouwstenen en een gave film worden we meegenomen in een reis terug in de tijd.

Dan mogen we eindelijk de mysterieuze trap af in het Domplein, onderaan komen we in het schemerdonker terecht, maar gelukkig is daar een hele bijzondere gadget: een soort lichtgeweer met een oortje! Als je met dit lichtgeweer op bepaalde sensors ‘schiet’ krijg je een stukje informatie te horen over dat object. Ik voelde me net een spion! DOMunder is een ontzettend leerzame maar vooral ook leuke ervaring, dus maak ook plannen om de mysterieuze trap af te dalen!

Plan je ondergrondse ontdekking – Bezoekersinfo

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.