Doen in Utrecht op zondag

Doen in Utrecht | zondag 8 maart

Iets leuks doen in Utrecht op zondag 8 maart? Geen zorgen, er valt namelijk genoeg te beleven. Van theater opvoeringen door heel de stad, tot een heuse truffeldag (ja graag?!) Of wat dacht je van het feit dat zondag 8 maart internationale vrouwendag is! Hieronder lichten we 3 leuke to do’s uit. Wil je nog meer inspiratie opdoen, bekijk dan de linkjes onderaan de tekst.

Internationale vrouwendag

Wist je dat op zondag 8 maart 2020 internationale vrouwendag wordt gevierd? In het kader van ‘zichtbaarheid, zelfwaardering en ‘feminine energy’’ organiseert Stadsschouwburg Utrecht een middag met inspirerende vrouwelijke sprekers, een interactieve panel-discussie en zang en dans optredens. De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel inclusief DJ die de muziek verzorgt.

Niemand minder dan onze eigen Dainahara zal bovendien tijdens de talkshow over (online) zichtbaarheid/kwetsbaarheid komen vertellen. Ideaal voor (kleine) ondernemingen die hard aan hun zichtbaarheid werken in de online wereld.

Café Theater Festival

Er is een hoop te doen in Utrecht op zondag 8 maart! Maar het Café Theater Festival is bij ons toch wel favoriete. Stel, je bestelt gezellig een drankje met vriendinnen in je favoriete café in de stad. Nietsvermoedend gaan alle lichten uit, het wordt stil. Ineens springt een man op de bar en spreekt de verwarde menigte aan. Je barkruk wordt ineens een podium en een luidruchtige stamgast blijkt een acteur.

Het Café Theater Festival is hét festival wat podiumkunsten en cafés door heel de stad vermengt tot een plek waar niets is wat het lijkt. Een ontzettend leuk en imaginair festival waarbij je je eigen theatrale kroegentocht kan samenstellen uit performances van maximaal een half uurtje. Het bezoeken meer dan waard en keuze genoeg uit dans, muziektheater, teksttoneel, circus, vertellingen en alles daartussenin.

Truffeldag bij Restaurant Fico

‘Zondag is Truffel Dag!’ aldus restaurant Fico. Ja echt waar, elke zondag in de maand maart is truffel de ster op de kaart. Als je komende zondag bij Fico gaat dineren dan zullen de chefs een heerlijk 4 gangen lunch- of diner menu voor je samen stellen op basis van de truffel.

Niet alleen het menu klinkt spannend en veelbelovend, het pand bevindt zich aan het water en heeft een unieke architectuur en een luxe uitstraling. Bij helder weer kijk je hier uit over de Veilinghaven. Nu maar hopen op dat stralende weer.

Wil je meer leuke tips voor zondag 8 maart? Check dan snel de volgende tips:

Doen in Utrecht | Uitagenda Centraal Museum
Ontdek de nieuwe Bibliotheek Utrecht
Food Festivals Utrecht 2020 | Een overzicht van de lekkerste festivals

About Helia Kiaie

Helia is communicatie specialist voor culturele evenementen en oefent daarnaast als barista haar melkschuim kunsten. Utrecht broeit van de leuke, lekkere en interessante ondernemingen, deze volgt ze graag op de voet. Van theater, film- en muziek festivals in de stad tot vega(n) vriendelijke tentjes met goede koffie. Bovenal is ze dol op films en haalt ze iedereen graag over om samen het Springhaver of Louis Hartlooper te bezoeken. Vriendinnen komen graag bij haar terecht voor tips in eigen stad. Met plezier deelt ze haar tips en ervaringen nu ook met jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.