Doen in Utrecht op zondag

3x doen in Utrecht op zondag 23 februari

Ja, we zijn met de shortlist voor op de zondag begonnen! Wat valt er te doen in Utrecht op 23 februari? Ik heb drie uitjes uitgezocht in Utrecht en omstreken om aan jullie te tippen voor een gezellig, relaxte of culturele invulling van de zondag. Laten we snel beginnen!

3x culturele uitjes te doen in Utrecht op 23 februari

Hier begint Utrecht bij het Utrechts Archief | Huidige expositie

In het Utrechts Archief begint je ontdekkingsreis door Utrecht. Hier vind je het Utrecht van heden en verleden. En nog een paar leuke verrassingen in het mooie pand. Maak kennis met de Utrechtse geschiedenis in vier tentoonstellingszalen met ieder een eigen thema.  Ben je klaar voor een virtuele reis door de Utrechtse geschiedenis? Je komt boeiende personages uit het verleden tegen die een bijgedragen hebben geleverd aan de ontwikkeling van Utrecht. Zoals Trijn van Leemput en de molenaar van Molen de Ster. Maar ook de Utrechters van nu spelen een belangrijke rol in de expositie. En dit allemaal voor 2,50! Kun je nog een koffietje doen of uitgebreid gaan brunchen op zondag.

Adres: Het Utrechts Archief
Hamburgerstraat 28
Openingstijden: 12:30 tot 17:00
Website Het Utrechtse Archief

Koffie, ontbijt en brunch tips voor een relaxte zondag: Koffie, ontbijt, brunch en lunch in Utrecht

Derde editie ‘Het leukste reisje van Nederland’ in Spoorwegmuseum | 22 februari tot en met 1 maart

Met de kids in de vakantie naar het leukste museum in Utrecht? Dat staat natuurlijk op de eerste plaats op dit lijstje. Enne, het Spoorwegmuseum is ook super leuk voor volwassen. Laat die kids maar thuis 😉 Met een speciaal paspoort heb je toegang tot zever bijzondere bestemmingen. Iedere bestemming wordt ingevuld door een ander museum of culturele instelling. Dit jaar leidt het speciale paspoort je langs molens, Rembrandt, het verleden, kunststroming De Stijl, smaak en ruimtelijk ontwerpen. Daarnaast kunnen de kids zich prima vermaken met alle treinen en leuke experimenten die je in het museum kunt vinden. Het leukste reisje van Nederland is te bezoeken van 22 februari tot en met 1 maart.

Adres: Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 16
Openingstijden: 10:00 – 17:00
Website Spoorwegmuseum

3x doen in Utrecht op 23 februari

Tell me your story
Vanaf 8 februari | Kunsthal Kade, Amersfoort

Marit van Cultuursnuiver tipte al de nieuwe tentoonstelling in Kunsthal Kade in haar 6x cultuur tips in februari op Explore Utrecht. De Kunsthal Kade presenteert honderd jaar vol storytelling door Afrikaans-Amerikaanse kunstenaars. Met voor vele waarschijnlijk niet zo bekende kunstenaars. Zondag is de perfecte dag om de tijd te nemen en iets nieuws te ontdekken. De tentoonstelling start met de jaren twintig, ook wel de Harlem Renaissance genoemd. En laat de rijkdom van de zwarte cultuur zien. Denk aan theater, muziek en literatuur. De expositie zit vol beeldende kunst. Nieuwsgierig naar deze tentoonstelling? Hier vind je alle informatie over ‘Tell me your story‘.

Adres: Kunsthal Kade
Eemplein 77
Openingstijden: 11:00 – 17:00

Als je toch in Amersfoort bent hier nog enkele leuk tips om je dag mee te vullen:

Wat valt er nog meer te doen in Utrecht op zondag 23 februari?

  1. Leuke cultuurtips in Utrecht | 6x cultuurtips in februari van Cultuursnuiver
  2. Explore Utrecht Tour: Paus Adrianus
  3. Spelletjescafés in Utrecht voor een gezellig avond

Wil je onze updates niet missen? Wekelijks de Utrecht Weekend Guide met de nieuwste hotspots, leuke evenementen en weekend tips in Utrecht stad en provincie, zodat je altijd een leuke uitjes kunt plannen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele Explore Utrecht Update!

Volg Explore Utrecht op Instagram

[jr_instagram id=”2″]

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.