Bakkerij District Explore Utrecht 11

Vers brood, lekkers en koffie bij District

Vers brood in Utrecht Oost

Utrecht Oost is met de komst van District een fijne spot voor vers brood, lekkers en koffie rijker. Een leuke plek gerund door een even leuk stel met kids. De buurtbewoners weten District – slechts vier weken open- goed te vinden. Nu de rest van Utrecht nog op de koffie!

District is geen traditionele bakkerij waar de broden achter de balie op houten planken liggen. Nee, bij District staan alle producten ‘in the spotlight’. De klanten moeten de producten kunnen zien en mogen deze zelf pakken. De eigenaren hebben het assortiment zorgvuldig uitgekozen. Uit alle hoeken van het land komen de beste, op ambachtelijke wijze gemaakte, producten. Zo komen de heerlijke worstenbroodjes uit Den Bosch en de prachtige taartjes en verschillende smaken grote brokken chocolade uit Den Haag. Het brood, beschuit en de koeken uit ’t Gooi. Lokaal is de muesli, die bij onze eigen Veldkeuken in Amelisweerd gemaakt wordt.

Keuzestress

Ontbijten met koffie en een lekkere croissant met zelfgemaakte jam is een hele fijne bezigheid op de zondagochtend. Neem plaats aan de lange leestafel, pak een krantje of tijdschrift dat al voor je klaar ligt en geniet. Het vintage hoekje geeft de simpel ingerichte ruimte wat jazz. Ook de hanglamp gemaakt door het buurmeisje van de eigenaren is een apart element. Evenals de vintage broodtrommels en waterkannen die in de winkel staan.

Aanraders? Probeer zoveel mogelijk zou ik zeggen. Wel kan ik jullie alvast melden dat het rozijnenbroodje, worstenbroodje, croissant en de BaBa citroen heerlijk smaken. Van de mini taartjes zijn toch wel de worteltaart, lemon pie en de pecan caramel mijn favoriet. Of wat te denken van een zak gekleurde macarons en vijgenbrood met jam? Een waarschuwing is op z’n plaats: bij een bezoek aan District is een lichte aanval van keuzestress niet te vermijden.

Lunch 

Binnenkort heeft District ook een lunchkaart. Wat je kunt verwachten? Een dikke snee brood met vers beleg van Olijfje, de buren van District. De kaart is nog in de maak, maar aan inspiratie geen gebrek dus dat komt vast goed.

Adres: Jan van Scorelstraat 1
Facebook
Google map

Bakkerij District Explore Utrecht 2

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.