Toen we werden uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Dinner in Motion wist ik in eerste instantie niet wat ik me erbij moest voorstellen. ‘Het meest bijzondere restaurant van Nederland’ las ik op hun website. Die belofte hebben ze meer dan waar gemaakt! Lees snel verder om te ontdekken op welke manier.
Voordat we de Dinner in Motion konden ervaren, moesten we er eerst nog naar toe komen! Met de auto zijn ze makkelijk te bereiken, recht naast afslag 7 op de A2. Helaas hebben Sophie en ik geen auto, dus waren we genoodzaakt met de fiets de tocht te maken naar winkelcentrum ‘The Wall’, aan het randje van Leidsche Rijn. In dit winkelcentrum is Dinner in Motion gevestigd. Na 20 minuten fietsen (en een paar keer verkeerd fietsen) kwamen we dan eindelijk aan bij Dinner in Motion. Een groot imponerend gebouw bovenop het winkelcentrum.
Eenmaal binnen moesten we ons ticket ophalen en werden we al snel een van de zalen in geleid. We kregen meteen een lekker drankje om mee te beginnen. Het bleek een glas Brindisi Reserva te zijn, een heerlijk zoete doch robuuste, sprankelende rode wijn. Een perfect aperitief! Sophie en ik hadden stoelen 11 en 12, aan het midden van de tafel. Van hieruit konden we alles goed zien.
Overal om ons heen en op de tafel werd er een tafereel geprojecteerd. Het leek wel alsof we een Star Wars film waren binnen gelopen! Na een tijdje gekletst te hebben met onze tafelgenoten was het tijd voor onze ‘lift off’. Na een prachtig spektakel in beeld en geluid was het tijd voor onze eerste gang.
Amerika, here we come!
Het leek alsof we op een foodtruck festival in The States waren geteleporteerd. Er kwamen schalen met burgers op tafel en hier werd zelfs een bbq met vuur op geprojecteerd! De ‘burgers’ bleek een broodje met huisgerookte eendenrilette met truffel mayonaise, cornichons, rode ui compote, little-gem sla en parmezaansnippers. Een hele gave ervaring en een overheerlijk gerecht.
Toen we de eerste gang eenmaal op hadden was het tijd voor de volgende locatie. Op naar Vegas! Een hysterisch gokfestijn werd op de ruimte en de tafel geprojecteerd. De volgende gang draaide dus ook om een roulette balletje op je bord. ‘Time to plate your bets!’ Er verscheen een gouden casino carpaccioballetje op mijn bord, gevuld met gegrilde groentes en gerold in een crumble van Parmezaanse kaas.
Wonderbaarlijke natuur en een schrikbarend huis
Op naar de volgende gang! We werden getransporteerd naar een wereld vol bloemen en ander groen. Plots liepen er allemaal kabouters over de tafel! Geïnspireerd door Kabouter Spillebeen op een grote paddestoel, rood met witte stippen. Dat was het volgende gerecht: een eetbare kamerplantensoep met kardemom- en limoenblad, kerrie, laos, gember, kokos en citroengras, inclusief een lepel van oesterzwammen en een eetbaar viooltje. Wat een plaatje! Ik besloot bij deze gang de wijn uit het wijnarrangement te proeven, een Spaanse witte wijn genaamd Falcata. De bloemige noten in de wijn pasten perfect bij deze gang en brachten het gerecht naar een nóg hoger niveau. Zeker een aanrader!
Blub! Vervolgens was het tijd om ons letterlijk onder te dompelen, want de volgende gang vond plaats onderwater. Tussen de haaien, roggen en andere onderwater schepsels kregen we onze vierde gang opgediend; tartaar van rivierkreeftjes en gamba’s, inclusief couscous parels aangemaakt met perensap en schuim van Granny Smith appel. Niet verkeerd, maar na het culinaire hoogstandje van de soep verbleekte dit gerecht toch wat.
Toen werd het tijd voor het hoofdgerecht, ofwel de vijfde gang. Het rustgevende onderwaterlandschap maakte plaats voor een griezelig horror huis! Heel gaaf, maar geen idee wat ons qua gerecht te wachten stond. Dit bleek een tournedos met een jus van gerookte knoflook, mousseline van knolselderij, kroepoek van truffel en groene asperges. Een heerlijk rijke combinatie van smaken.
Hollands Glorie
Voor de twee laatste gangen kwamen we geheel in Hollandse sferen. De gehele ruimte werd omgetoverd tot een Delfts blauw tafereel, erg psychedelic! De zesde gang was een Hollands feestje van chocolademousse met een stroopwafel crumble, advocaat crème en schotsen van Haagse hopjes. Erg zoet, maar een waar genot.
Toen was het tijd voor de grande finale: een spectaculaire lichtshow die eindigde met de aanloop naar de laatste gang; een feest van Nederlandse meester schilders op je bord. Wat een prachtige afsluiting, inclusief oor strelende klassieke muziek.
We hebben ontzettend mogen genieten van dit culinaire en visuele feest bij Dinner in Motion! En niet alleen dat, we zijn ook ontzettend gastvrij ontvangen door al het personeel, dat zijn uiterste best doet om het elke gast naar zijn of haar zin te maken. Op de avond zelf waren er veel mensen aan tafel met verschillende dieetwensen en allergieën, waar op uiterste nette wijze rekening mee werd gehouden. Toen we daarna de eigenaar spraken verontschuldigde hij zich dat het wat langer duurde dan normaal in verband met alle dieetwensen, maar we hadden er helemaal niets van gemerkt! Des te langer we konden genieten van het festijn, des te beter. Ga jij binnenkort ook bij Dinner in Motion genieten?