Metro Kitchen Explore Utrecht 4

Dineren bij Uptown Metro City Kitchen

Sinds de proeverij bij Metro City Kitchen Downtown Deli kom ik vaker bij restaurant Metro. Om te lunchen of voor een koffie afspraak in een van de gezellige hoekjes van het restaurant. Metro Kitchen heeft twee restaurants: Downtown Deli en Uptown Kitchen. Bij Downtown Deli kun je terecht voor een koffietje tot aan een lekker diner in een mooie omgeving.

We aten in het bovenste restaurant, Uptown Dining dat sinds een paar weken open is. Ingericht met mooie velvet roze en gele stoelen, houten schilderijen van Stijgerwoods aan de muur en gezellige hoekjes met comfortabele banken. Bij Uptown Dining kun je niet alleen dineren maar ook neerstrijken voor een goed glas wijn in de lounge.

Chef’s table

We namen plaats aan de bar met goed zicht op de keuken. Een prima plek om te zien welke mooie gerechten uit de keuken komen. We kozen tijdens onze proef avond hadden we gekozen voor een driegangenmenu dat we zelf samenstelden van de kaart. De keuze voor de bijpassende wijn lieten we over aan de serveerster.

Uptown Dining Menu

Het menu is niet al te uitgebreid maar biedt voor ieder wat wils. Gasten kunnen zelf een drie-, vier-, vijf-, of zesgangenmenu samenstellen. Je kunt daarom combineren wat je wilt. Wil je alleen drie voorgerechten? Dat is mogelijk met de selectie op de kaart. De bediening denkt graag met je mee over hoe je een volwaardig menu samenstelt. De porties van de gerechten zijn dan ook precies goed. Na een avondje dineren bij Metro Uptown Kitchen vertrek met een voldaan gevoel.

Metro Uptown Restaurant Explore Utrecht-9

Wat hebben we geproefd?

Onze keuze bestond uit een goede combinatie van vlees, vis en vegetarisch. Met een lekker glas wijn. De selectie voorgerechten bestond uit: buikspek met boksoy, gekaramelliseerde witlof  en gebakken Noorse coquilles. Vervolgens werden de hoofdgerechten; heilbot filet met gele curry quinoa en hert met aardappel, pancetta en jus de veau geserveerd. We sloten de avond af met twee zowel prachtig opgemaakt als lekkere desserts. De frisse passievruchtencremeux en de licht zoete bread en butterpudding.

Naarmate de avond vorderde, werd de sfeer binnen bij Uptown Dining steeds gezelliger. Het uitzicht op de bussen en trams valt weg zodra de zon ondergaat en maakt plaats voor een mooie licht inval die reflecteert op de kekke vintage lampen.

Jaarbeursplein | restaurantmetro.nl

Foto’s uptown & gerechten: Dainahara Polonia
Foto’s uptown sign & interieur: justinebiesotdotcom door  Justine Biesot

 

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.