deBeschaving | het toffe festival van Utrecht

Le grand Day de Art op deBeschaving

Festival deBeschaving sloot dit jaar met het thema, ‘Le grand Day de Art’ aan op de Le Grand Depart en gaf hiermee het startsein voor de Tour de France. Vier parcoursen leiden je langs alle activiteiten en stages op het festival. Naast de programmering van bekende artisten, zoals Typhoon en de Utrechtse band Kensington maakt deBeschaving ook ruimte voor beginnende artisten en bands. Maar ook dichters, kunstenaars en andere creatievelingen. Een bezoek aan deBeschaving is een cadeautje! Wij hebben ontzettend genoten van alle activiteiten en optredens en zullen zeker weer volgend jaar, 2 juli,  deBeschaving bezoeken. Waarom zijn wij zo enthousiast? Nou, ik kan wel 100 redenen opnoemen waarom deBeschaving een tof festival is, maar voor jullie hebben wij de belangrijkste vijf op een rij gezet.

Waarom naar Festival deBeschaving?

Het is echt Utrechts, daar houden wij bij Explore Utrecht natuurlijk van. Afgezien van de locatie is er van de programmering tot aan de foodtrucks, zoveel mogelijk uit Utrecht. Onze stadsdichter Ingmar Heitze maar ook de Utrechtse mondharpspeler Danibal, natuurlijk Kensinton en meer representeren de stad. Het festivallandschap van de botanische tuinen was ook de tijdelijk standplaats voor The Village, Koffie Leute en Hooi, theater LeBowski met extra burgerstand.

De botanische tuinen als achtergrond voor deBeschaving geeft een extra beleving aan het festival. Wij vielen van de ene in de andere verbazing. Door de prachtige setting en het heerlijke warme weer hadden wij op een gegeven moment het gevoel in het buitenland op een festival te zijn in plaats van in Utrecht. Wat zijn de botanische tuinen op de Uithof geweldig mooi! Zeker nog een bezoek waard.

De bijzondere programmering met wetenschap als focus. Festival deBeschaving geeft ruimte aan wetenschap, je krijgt op een leuke en innovatieve manier tijdens je festivalbezoek dus ook wat mee om over na te denken.

Theater is natuurlijk ook onderdeel van deBeschaving. Het leuke daarvan? Nou, dat het gewoon tussen de bezoekers, live in de botanische tuinen plaatsvindt. Voor je het weet ligt er een man die vanuit de struiken springt voor je voeten. Of loopt er een groep snuffelende elanden rond die zich mengen in het publiek.

Festival deBeschaving is een intiem festival en er heerst een zeer prettige sfeer onder de bezoekers. Niemand heeft haast, geen raar opgefokt gedrag of dronken mensen die om je nek hangen maar relaxte mensen die van de dag en het festival willen genieten. Ja, deBeschaving laat zien dat het ook op deze manier kan. En over bezoekers gesproken, hier is helemaal niets typisch aan. Studenten, hopeloos verliefde stelletjes, hipsters en hippies, veertigplussers, gezinnen met jonge kids, en wij van Explore Utrecht, allemaal houden zij van deBeschaving.

Dus zet Festival deBeschaving voor volgend jaar, 2 juli maar in de agenda, geloof mij je wilt het niet missen.

Header credit – Festival deBeschaving 2013 Jelmer de Haas

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.