De Streekmarkt

Wanneer de lente is begonnen ontspruiten er allerlei verschillende activiteiten in het centrum van Utrecht. Eén van die activiteiten is een leuk en kleinschalig food event. De Streekmarkt is elke eerste zondag van de maand op de Mariaplaats (voorheen was het in de Twijnstraat). En het is een heus walhalla voor foodies (zoals ik), maar het is eigenlijk leuk voor iedereen door de toegankelijke sfeer.

Hier kun je verse of droge worst, gerookte vis, lekkere salsa’s, vers gebakken brood, en verse groenten en fruit inslaan. En natuurlijk ook cider, wijn verse sappen en bijzonder bier. Je moet er echt een keer zelf ervaren en je tassen lekker volgooien met al die lekkere dingen. De markkramen worden gerund door lokale winkeliers en door producenten uit de regio. Neem de tijd want halverwege de markt is een grote vuurkorf waar vis terplekke wordt gerookt. Neem plaats op de banken en kijk, ruik, proef en geniet!

Een ding is zeker: De producten op de markt zal je niet zo gauw in de supermarkt vinden. Dus het is een perfecte plek als je op zoek bent naar een uniek cadeau of om iets lekkers voor jezelf te kopen.

Geschreven door Lotte van der Spek

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.