Rode-Vosch Explore Utrecht 1

Proef van de Australische keuken bij De Rode Vosch

Een paar weken geleden werden we uitgenodigd om een avond door te brengen bij De Rode Vosch, het Australische restaurant dat recentelijk zijn deuren  heeft geopend aan de Voorstraat.

We arriveren op een nogal deprimerende en regenachtige zaterdagavond, maar worden meteen opgewekt als we binnen komen. Het restaurant is gevestigd in een prachtig monumentaal gebouw dat dateerd uit 1619, met betegelde vloeren en bakstenen muren. Gecombineerd met de Australische decor details, het geroezemoes van relaxte gesprekken, warme verlichting en de open keuken, is de sfeer fantastisch.

Rode-Vosch Explore Utrecht 7

Onze avond gaat van start met wat bubbels: de Tim Adams Mr. Mick Gela Cuvée Brut. Het is een goede start: het drankje was zo lekker dat dit alleen al een reden is om terug te gaan. Om de wijn te vergezellen, verslinden we de Thaise viskoekjes: pittige, hartige kleine hapjes barramundi, kleurrijk gekruid met Thaise smaken, met liefde in deeg gehuld, gefrituurd en geserveerd met zoete chili saus.

Vervolgens kwam onze eerste echt gang: een gegrilde tonijn steak voor mij en een struisvogel tartaar met ei geel voor mijn date. De tonijn werd geserveerd met een prachtige onverwachte salade: gegrilde mais, ingelegde rode ui, peultjes en een hoop geconfijte citroen. Zoet, ziltig, fris en knapperig – de perfecte combinatie met de vlezige tonijn. Voor bij de tartaar werd ons een witte wijn (the Voyager Estate Sauvignon Blanc Semillon) aangeraden. Het was een onverwachte maar heerlijke combinatie, en een geweldige suggestie!

Gang #2 verscheen al snel, en ik zweer dat ik mijn tafel hoorde kraken van het gewicht van alles dat op tafel verscheen. De Rode Vosch omarmt het kleine gerechtjes concept, dus je kan meerdere verschillende gerechtjes bestellen om te proberen en te delen zonder je portemonnee te plunderen – of je uit je broek te laten scheuren 😉 Short ribs voor mijn date, gevulde pompoen voor mij, met als bijgerecht zoete aardappel en een Mediterraanse salade om te delen. Ik vond de nadruk op vers, kleurrijk en bruisend eten fantastisch. De Mediterraanse salade specifiek was voor mij echt een hoogtepunt – de groentes waren zacht maar niet zompig en barstten met smaak – en mijn date verkondigde dat de short ribs misschien wel het beste gestoofde vlees was wat hij ooit had gegeten.

Daarna was het al snel tijd voor een dessert – met het Australische thema in volle glorie. Een perfect decadente Tim Tam cheesecake, de iconische Australische pavlova en twee uitstekende Australische dessert wijnen. Een grote, zware lepel werd naar ons gebracht om de pavlova te kraken – een dramatisch element waarvan ik erg heb genoten. Het is zo mooi dat je misschien begint te twijfelen, maar zet door – het is het waard! De meringue breekt en er een hemelse mango mousse loopt eruit, zo licht als de lucht met precies de juiste hoeveelheid zoetigheid.

We hebben zo van deze avond genoten dat, zelfs voordat het dessert gearriveerd was, we al vluchten naar Australië aan het opzoeken waren en probeerden uit te vogelen hoe snel we daarheen zouden kunnen gaan. (Niet snel genoeg!)

Als je op zoek bent naar iets nieuws, fris en heerlijks te proberen, can ik je De Rode Vosch absoluut aanraden. Je bent ook welkom voor een drankje in de lounge, zodat je hun heerlijke wijnen kunt proberen en het ‘bites’ menu kunt checken! Behalve de heerlijke viskoekjes, hebben ze ook een kaas plateau en zelfs gefrituurde krokodil.

Voorstraat 14 | website | Facebook 

Openingstijden:
ma – zo vanaf 17:00

Rode-Vosch Explore Utrecht 6

Foto’s interieur: Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

Bekijk ook

Koffie, ontbijt, brunch, lunch in Utrecht

Koffie, ontbijt, brunch en lunch in Utrecht

We weten dat onze lezers dol zijn op lijstjes! Ik zelf ook, want het is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.