De Maaltuin | culinaire ontdekkingsreis op bijzondere locaties

De Maaltuin is een culinaire ontdekkingsreis op een bijzondere locatie. De huidige editie vindt plaats op een exclusieve locatie: de kassen van Paleis Soestdijk. Maar daar blijft het niet bij, want De Maaltuin keert in mei terug naar de Botanische Tuinen van Utrecht.

Het culinaire verleden en heden van Paleis Soestdijk

Het is exclusief voor de Maaltuin mogelijk gemaakt om het pop-up diner te organiseren in de kassen van Paleis Soestdijk. We waren door De Maaltuin uitgenodigd om deze exclusieve editie te ervaren. Het avontuur begon met een blauwe envelop en werd vervolgd met een wandeling langs de tuin naar het bordes voor een foto. Na een korte fotosessie was het tijd om het paleis te bewonderen. De tour vervolgd langs onder andere: de wijnkelder, de stuczaal, de blauwe gang door naar de keuken. Weer buiten aangekomen, liepen we langs ‘De Orangerie’ en de oudste watertoren van Nederland door naar de kassen van Paleis Soestdijk voor het ‘Maaltuin’ diner.

In de kassen genoten we van een viergangendiner begeleid door koninklijke culinaire verhalen uit het verleden. En muziek afkomstig uit de tijd van Koningin Juliana. Van deze fantastische avond hebben een foto reportage gemaakt, omdat we jullie een impressie willen geven van deze exclusieve editie van De Maaltuin.

Tekst vervolgt onder de foto’s

Next Prev
Next Prev

Een culinaire ontdekkingsreis door de Botanische Tuinen

Helaas zijn alle avonden op Paleis Soestdijk uitverkocht! Maar wees niet getreurd hoogstwaarschijnlijk verrast De Maaltuin ons weer met een exclusieve editie. Wel keert De Maaltuin, vanaf 29 mei tot 9 juni 2019, terug naar de Botanische Tuinen in Utrecht. In de kassen van de Botanische Tuinen zullen gasten getrakteerd worden op een avond vol heerlijk eten en livemuziek. Het viergangendiner zal gebaseerd zijn op ingrediënten die groeien in de Botanische Tuinen.

De Maaltuin is niet alleen op culinaire gebied inspirerend bezig maar ook op sociaal-maatschappelijk gebied. De avonden van De Maaltuin worden georganiseerd in samenwerking met verschillende lokale initiatieven, waaronder The Colour Kitchen. The Colour Kitchen is een sociale onderneming die mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt, door ze op te leiden voor een baan in de horeca.

Wil je ook kennismaken met De Maaltuin? Klik dan door naar website van De Maaltuin voor data en kaarten – demaaltuin.nl. 

Diner-tickets zijn € 49,95 p.p. incl.: rondleiding door de tuinen, welkomstdrank, amuse en een viergangendiner.

Foto’s: Robert van Walsem – Instagram 

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.