Werkspoor cafe brouwerij de leckere Explore Utrecht 1

Proeflokaal van brouwerij De Leckere – Het Werkspoor Café

Het Werkspoor Café De Leckere

Of je worst lust? En bier? En houd je van een gezellige kroeg? Maar dan modern ingericht? En niet perse ín het centrum? Dan ben je bij het Werspoorcafé aan het juiste adres! De new kid on the block. Naast WAS, Oproer en DB’s. Deze plek is booming. Oke, toegegeven, je mag er een stukje voor omfietsen en het is wat donker op het terrein, maar na deze tocht wordt je zeker warm onthaalt met een heerlijk bier van De Leckere en een glimlach van de barman.

Lekker plekkie woar

De Leckere heeft een eigen proeflokaal geopend aan het Amsterdamrijnkanaal, met terras aan het water. We moeten even wachten voordat we dáár kunnen genieten, maar binnen in het café is het ook heerlijk toeven. Het is ruim opgezet, urban inrichting, met als centraal punt een prachtige boom in het midden. De rails waar de wagons vroeger op dit terrein reden, liggen nog in de zaak. Een deel van de buitenmuur bestaat uit zeecontainers. Dat zijn gave industriële elementen! De bovenverdieping kan afgehuurd worden voor feestjes, je krijgt dan een privetap tot je beschikking. Er is een open keuken en een Utregse Mart met verse producten. Alles is namelijk biologisch in het proeflokaal. Neem nou het borstelbrood: stevig brood gemaakt van het restproduct van het bierbrouwproces. En lekker dat het is!

Proef de Leckere bieren

Maar goed, laten we het over het bier hebben? Want ik wist wel dat De Leckere ook wat leckere bieren maakt. Maar ik heb nu echt smaken geproefd die ik nog niet van ze kenden. De Rode Toren bijvoorbeeld, een echte aanrader. Ook hun Blauwe Bijl barrel aged is heerlijk, dat is pas een speciaalbiertje! Van de tap zijn ook limited editions en bieren van gastbrouwers te proeven. Er zijn speciale kleinere glazen, voor als je alles wil testen, maar nog wel thuis wil komen. Topuitvinding!

Prettige plankies

En de worsten en kazen. Oelala, we hebben heerlijke borrel happen op. Chef John haalt zijn producten bij de biologische slager. En tovert daar lekkere borrelplankies van. Maar ook avondmaaltijden met bijvoorbeeld woarme wôrs. Dat Utrechtse tintje doet ’t ‘m. Het proeflokaal doet z’n naam eer aan, er is zoveel te proeven. Fiets er zeker een stukje voor om. Het is De Leckerste!

Reserveer bij Werkspoorcafe De Leckere

Foto’s door Dainahara Polonia

 

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.