De Goudvink Explore Utrecht 8

De Goudvink; het nieuwste culinaire nestje in de Drieharingstraat

De Drieharingstraat is weer een hap- en borrelspot rijker. Er lijkt geen ontkomen aan, de straat knapt uit haar voegen door al het culinaire geweld, er kan bijna niets meer bij. Vol nieuwsgierigheid en een knorrende maag ging ik samen met Dainahara op uitnodiging bij de nieuwste aanwinst langs; De Goudvink.

Metamorfose

Waar hiervoor het knusse Ill winkeltje haast verscholen zat, word je verrast door de lange, stoere bar. De barbouwers hebben een puik staaltje werk verricht, je voelt je meteen thuis. De keuken is in de kelder geplaatst, zodat er veel ruimte is. Vanaf de hoge tafels in het open raam, heb je een tof uitzicht op De Kleine Parade aan de overkant en alle voorbijtrekkende wandelaars.

Borrelen en bites

In De Goudvink kan je terecht voor een borrel en bites. Dat klinkt niet heel vernieuwend, denk je misschien. Ze zijn niet de enige, maar zo’n bitesmenu heb ik nog niet vaak voorbij zien komen. Verwacht geen frituurmix, maar happen op niveau. En daar past natuurlijk een smakelijk wijntje of een puike gin&tonic bij.

Verwennerij

We worden met recht verwend. De kok heeft voor ons een keur aan bites op tafel getoverd. Het begint al goed met de amuse met verse tonijn. Originele gerechten van enthousiaste mensen, daar word je blij van. Mijn favoriet is het bordje met zwaardvis, appel en kuit. Onverwachts lekker!

Wat mij betreft mag De Goudvink zijn nestje bouwen in de Drieharingstraat en niet meer wegvliegen.

Adres: Drieharingstraat 5 | Website | Facebook

Openingstijden: Maandag-Donderdag 17 tot 23 uur, Vrijdag-Zaterdag 15 tot 24 uur en Zondag 15 tot 23 uur

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Daniel Maats

Lawyer by day, blogger by night. Daniël is in 2007 in Utrecht komen wonen en wil er nooit meer weg. Zijn eerste blogstapjes zorgden ervoor dat de vonk voor het oogstrelende en verrassende Utrecht definitief oversprong. Met een voorliefde voor alles wat de mens voedt en op de been houdt, of het nu lekker eten, een fles bier of een andere creatieve uitspatting is, struint hij Utrecht af om het met jou te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.