Cycle Camping Cartesius Explore Utrecht

Cycle Camping Cartesius | Tour de France

Tour de France – Cycle Camping Cartesius

Op 4 en 5 juli komt de Tour de France door ons stadsie geraced, Utrecht staat op z’n kop! Overal zullen activiteiten plaatsvinden: muziek, eten, drinken en natuurlijk de snelle mannen op de fiets. Maar er is toch één initiatief dat ik even verder wil toelichten.

Charlotte, Bianca en Maurice, broer en zussen, hebben namelijk het volgende bedacht: Cycle Camping Cartesius in de Werkspoorkathedraal. Het zal een pop-up eventcamping zijn, het idee is om de potentie van het Cartesiusgebied en de Werkspoorkathedraal te laten zien. De drie houden zelf van festivals en van de beleving die sport met zich meebrengt.

Nu ben ik niet zo sportief aangelegd, maar met z’n allen juichen langs de kant is wel aan mij besteed. En dat kan! Want de 2e etappe komt langs op de Cartesiusweg. Om ultiem voorbereid te zijn, hoef je nu niet met je slaapzakje langs de weg te gaan liggen. Maar kun je komen snurken in de unieke, historische loods: écht Utrechts Industrieel Erfgoed. Neem je eigen tent mee of schaf er eentje ter plekke aan. Mocht je nou echt een luxepaardje zijn, geen nood! Er zijn ook mobiele hotelkamers en houten trekhutten, mét een echt bed. Voor degene die met de hele familie of vriendengroep willen komen, er zijn ook legertenten.

Re-Cycle Festival

Maar dat is zeker nog niet alles. Re-Cycle is de naam van het gehele programma wat de drie voor je in petto hebben. Voornamelijk zijn het Utrechtse ondernemers die op het terrein zichzelf mogen laten zien, natuurlijk in het teken van fietsen en duurzaamheid. Join the Pipe, de Kledingbibliotheek en PowerFlower zullen daarin een grote rolspelen. Er is plaats voor wel 600 bezoekers, dus een lullig initiatief is het zeker niet. Ook Le Bazarre, je weet wel, die met die Vintage/Cultmarkt, is aanwezig op de zondag.

Vanaf 3 tot en met 6 juli ben je welkom om te overnachten. En op 3, 4 en 5 juli ben je als niet-logé welkom op het Re-Cycle event. Je kunt je kunstminnende hartje ophalen aan de exposities, je sportminnende hart aan de renners en ik zal mijn hartje ophalen aan de discobingo Tour de France.

BINGO!

Voor meer info check het kalender event!
Werkspoorkathedraal – Tractieweg
Google map

Recycle Camping Utrecht NL

11380111_1639306599614735_1942285610_n

In samenwerking met Favoroute hebben wij onze favorieten spots, zoveel mogelijk langs de route van de Tour de France, op de kaart gezet. Ook leuk voor na de tour natuurlijk. Check hier de link naar de route: Tour de France Hotspots. Je kunt de kaart downloaden en off-line raadplegen. 

 

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

One comment

  1. Super leuke Favoroute gids! Ga ik zeker gebruiken voor mijn volgende bezoek aan Utrecht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.