Culinaire Fietstour Smaakmakers Explore Utrecht Header

Culinaire fietstour langs Utrechtse smaakmakers

Wat een heerlijke manier om je zaterdagmiddag te besteden. Of je maandag, woensdag of elke andere dag. Wij als gourmet chickies, foodies en Utrecht lovers konden ons geen betere dag voorstellen. Marieke van Smaakmakers Utrecht nam ons mee op een culinaire fietstour. Wat een genot! Fietsen door de mooiste stad van het land, pit stops bij de leukste spots van Utrecht en ons bevinden in goed gezelschap.

Culinaire fietstour door Utrecht

Het concept is simpel, maar o zo fijn. Marieke bedacht, toen zij op reis was in Azië en daar mee deed aan foodtours, dat Utrecht daar ook heel geschikt voor was. Bestond dat al? Nee, daarom startte zij zelf een tour. En met succes! Er zijn meerdere restaurants die mee doen, laat je verrassen en inspireren.

Ontdek Utrechtse smaakmakers

Wij stopten als eerst bij Kantien, voor een wel héél speciale frikandel speciaal. Benieuwd? Fiets mee! Bij Instock werden we verwend met een heerlijke gerecht en met uitleg over hun concept; we zijn blij dat ook wij geredde groenten hebben mogen proeven. De volgende stop was een totale verrassing voor mij: Goesting. Daarvan verklap ik alvast één geheim.. De achtertuin in een oase van rust! Piatto was onze laatste halte, de service en kwaliteit stellen hier nooit teleur. We proostten met het huisapperitief op een zeer geslaagde dag.

Marieke begeleid je de gehele tour, hierdoor hoef je zelf niet na te denken over waar je heen fietst of wanneer je ergens verwacht word. Zelfs als een band klapt is Marieke to the rescue! (waargebeurd) Je kunt binnenkort ook tours boeken zonder begeleiding, maar met uitleg en dus zelf op pad. Klaar voor de start af! Reserveren een tour op smaakmakerstour.nl.

Lees vooral ook het artikel over onze eerste Smaakmakers tour! En meer over Explore Utrecht proeverijen bij Kantien en Instock.

smaakmakerstour.nl | Facebook

Foto’s door Dainahara Polonia

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.