Corona-proof terrassen in Utrecht

Corona-proof terrassen in Utrecht

We hebben het waarschijnlijk allemaal gevolgd: het terrassenbeleid voor het nieuwe normaal. Politieke partijen pleiten voor meer ruimte voor horeca. En bewoners in de binnenstad zitten niet te wachten om publieke ruimte om te toveren in Corona-proof terrassen voor zonaanbidders. En hoe moet dat met de afstand, want is 1.5m wel genoeg voor op een terras? Ik vind 1.5m toch echt te weinig bieden om relaxed op een terras te zitten. Ik heb gezocht naar Corona-proof terrassen in Utrecht met veel ruimte. En waar het prettig is om enkele uurtjes te vertoeven. 

Een vol terras maakt de stad levendig. En dat is hoe wij jarenlang hebben genoten van het buiten zijn en het is genieten! Dat kan ook nog met het nieuwe normaal. We moeten wel rekening houden met elkaars 1.5m en het liefst op een Corona-proof terras met iets meer dan 1.5m afstand tussen zitjes. Rust op de eerste plaats, daarna kan de wijn worden ingeschonken.

9 ruime terrassen in Utrecht

Bij de Kwekerij in de strandstoel

De Kwekerij opende vorig jaar de deuren, helaas hebben we niet volop kunnen genieten van deze leuke plek. Een beetje verstopt nabij het Diakonessen ziekenhuis vind je een creatieve plek met volop ruimte binnen en buiten. Het Corona-proof terras van de Kwekerij is creatief ingericht. Denk hierbij aan picknick tafels, kleurrijke strandstoelen en gezellige hoekjes. Voor de ultieme vakantie-in-je-achtertuin gevoel moet je bij De Kwekerij zijn deze zomer.

Adres: Burgemeester Fockema Andreaelaan 13, 3582 KA Utrecht
Plekje reserveren doe je via: dekwekerijutrecht.nl

LE:EN op Heuveloord

Het terras van LE:EN is al jaren een van mijn favoriete plekjes voor een gezellige borrel. Het terras is ruim opgezet en biedt nu zelfs meer variatie dan voorheen met leuke ingerichte hoekjes. Tussen enkele tafels staan grote plantenbakken, zo heb je ook geen last van nieuwsgierige mensen. Waar een Corona-proof terras nog meer goed voor is hey.

Adres: Heuveloord 140, 3523 CK Utrecht
Plekje reserveren doe je via: leen-restaurant.nl

Liever thuis borrelen? Lees dan De beste borrel boxen afhalen of thuisbezorgd in Utrecht | 4x vrijmibo aan huis

Moestuin café met de kids

Vorig jaar ontdekte ik de Moestuin en was daarna kind aan huis. Wat een geweldige plek! Het terras en tuin van de Moestuin waren al vrij ruim opgezet. Het terrein beidt dan ook genoeg ruimte om op meer dan 1.5m afstand te genieten. De Moestuin is een top plek voor een gezond ontbijt, lunch of taart met koffie op het terras. Combineer dit met een stevige wandeling door Utrecht-oost voor een vakantiegevoel in Utrecht.

Adres: Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht
Plekje reserveren doe je via: moestuinutrecht.nl

Borrelen in de natuur

Wil je liever de stad uit en genieten van de natuur maar dan dichtbij huis? Dan heb ik de leukste Corona-proof terrassen in omgeving Utrecht voor je. Amelisweerd en Rhijnauwen bieden genoeg plek om op meer dan 1.5m afstand te genieten op diverse terrassen en picknick plekjes. Tijdens het wandelen kun terecht bij de Veldkeuken, Theehuis Amelisweerd, Restaurant Vroeg, Stayokay Bunnik.

Bezoek Fort de Batterijen

Een bezoek aan het prachtige fortterrein van Fort de Batterijen met het grootste terras van de Provincie Utrecht is zeker een bezoek waard. Een fietsrit van 25 minuten vanaf de Domtoren brengt je naar deze prachtig groene omgeving. Op het terras is genoeg ruimte voor iedereen om te genieten. Neem plaats aan de gezellige tafels aan het water. Of ga loungen in de hangstoel. Met het hele gezin naar het fort is zeker ook een aanrader, want kinderen kunnen de hele dag ravotten. Lees hier meer over mijn bezoek aan Fort de Batterijen.

Franse sfeer op de Mariaplaats

Mariaplaats is omgetoverd tot een groot en gezamenlijk terras door de horecaondernemers die aan het plein zijn gevestigd. Hierdoor heb je genoeg keus! Heb je zin in koffie een een kaneelbol? Dan ga je zitten op het stuk van het terras dat hoort bij Broodnodig. Of toch liever borrelen met een heerlijk wijntje? Dan is ’t Taphuys iets voor jou. De bomen bieden door de schaduw verkoeling en een heerlijke vakantiesfeer.

Adres: Mariaplaats
Reserveren is niet nodig

Demka aan de kade

Utrecht heeft een nieuwe stadsstrand! Bij Demka kom je op afstand samen voor een biertje en wat goede snacks. Met uitzicht op het Amsterdam-Rijnkanaal kun je plaats nemen op een van de zitjes. Het is een gezellige boel met picknickbanken, zitjes, roodtruck en wat groen voor de versiering. Je kunt bij Demka ook spelletjes spelen zoals tafeltennis en jeu de boulen. Genoeg te doen dus.. Zie ik je op de kade?

Adres: Sophialaan 1, 3542 AR Utrecht
Website: demkakade

In de tuin van restaurant De Zakkendrager

In de Zakkendragersteeg vind je restaurant De Zakkendrager, achterin loop tegen een je oase van groen. De binnentuin heeft tafels op goede afstand, onder bomen of naast bloemenstruiken. In de tuin, die normaal gesproken niet open is voor gasten kun je nu heerlijk zitten. Weg van de drukte in de binnenstad lunchen of dineren.

Adres: Zakkendragersteeg 26, 3511 AA Utrecht
Reserveren: zakkendrager.nl

Achter de muren van Karel V

Over Frankrijk gesproken, de tuin van Karel V is de place to be als je toch even op vakantie wilt. Waan je in Frankrijk in de prachtige tuin die volgde in bloeit staat met de mooiste rozen. Bestel een heerlijk wijntje en wat snacks voor op het terras. Maar je kunt ook lekker dineren in de tuin tussen de rozenstruiken.

Adres: Geertebolwerk 1, 3511 XA Utrecht
Loop langs voor ene plekje of bel om een tafel voor diner te reserveren: www.karelv.nl

Meer tips wat te doen in Utrecht? Lees dan ook deze blogs

Of schrijf je HIER in voor onze nieuwsbrief, bomvol Utrecht tips!

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.