CLUB40 | live jazz in Utrecht met Kika Sprangers

Jazzmuziek is momenteel springlevend in Utrecht! Dat blijkt niet alleen uit de prima jazz-programmering bij TivoliVredenburg en door vereniging UJazz, je merkt het ook aan de vele kleine podia waar dikwijls Utrechtse jazzmuzikanten hun talent ten gehore brengen. Wij brengen één van die podia hier graag onder je aandacht.    

Kwam eerder al het Vredenburgkwartier aan bod hier op Explore Utrecht, inmiddels ben ik daar een vermeldenswaardig initiatief op het spoor bij stadsbrasserie en bar De Utrechter. Je vind De Utrechter aan het Vredenburg 40, recht tegenover het imposante TivoliVredenburg. Je kunt er iedere dag aanschuiven voor een prima verzorgd(e) ontbijt, lunch, diner of borrel. Maar… bij De Utrechter vind je ook een interessant podium waar sinds eind 2018 onder andere CLUB40 wordt georganiseerd door de veelbelovende Utrechtse jazz saxofiniste Kika Sprangers. Als je op zoek bent naar een bijzondere muzikaal avondje uit met vrienden op een toplocatie, dan is dit een echte aanrader!

Live jazz bij de Utrechter

Kika Sprangersis als jazz saxofoniste, componiste en arrangeur bekend van onder andere North Sea Jazz en the Young VIP Tour 2018. Afgelopen november maakte zij een tour door Indonesië met haar kwintet en op oudejaarsavond speelde ze in het Amsterdamse Bimhuis, één van de meest vooraanstaande jazzpodia van Nederland en daarbuiten. Bij CLUB40 zorgt de getalenteerde Sprangers iedere editie voor bijzondere combinaties van professionele jazz muzikanten, waaronder haar eigen kwintet, en geeft zij de Utrechtse jazz scene weer een extra boost. Twee donderdagen per maand, van 21.00 tot 23.00 uur kun je bij CLUB40 terecht voor vernieuwende live jazz bij De Utrechter op Vredenburg 40. En… de entree is gratis!

De 24-jarige Sprangers raakt je met haar karakteristieke geluid, ook in prachtige eigen composities. In 2016 rondde ze haar conservatoriumstudie in Utrecht af, maar nog tijdens haar studie werd ze geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Momenteel speelt Sprangers onder andere met de Utrechtse Jazz Archipel en met haar kwintet en Large Ensemble (haar kwintet uitgebreid met drie zangeressen en een vierkoppige blazerssectie). Hoogtepunten met deze formaties waren te horen bij inJazz, Tivoli Cloud Nine en het Grachtenfestival Amsterdam. Begin 2017 verscheen haar eerste EP ‘Leaves of Lily’ met eigen composities uitgevoerd met beide formaties. In 2018 werd Sprangers benoemd tot Young Vip en komend voorjaar verwacht ze haar debuutalbum uit te brengen.

Jazz in Utrecht 

Met Kika Sprangers heeft Utrecht een veelbelovend jazz talent in huis en dat is niet alleen goed voor de stad, maar natuurlijk ook voor de Utrechtse jazz scene. Als je je breder wilt oriënteren op die scene, dan adviseer ik je om de laatste editie van de stadsglossy LEVEN! Utrechtop de kop te tikken, te vinden bij verschillende verkoopadressenen op diverse leestafels in de stad. Daarin mocht ik een uitgebreid artikel verzorgen over jazz in de Domstad, waarin zowel de historie, het heden en de toekomst van jazz centraal staan. Je vind er ook tips voor uiteenlopende podia in de stad. Daarvoor kun je trouwens ook terecht op jazz030, dé agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Wellicht komen we elkaar dan binnenkort ergens tegen!

Live jazz met Kika | 14 & 28 februari om 21.00 tot 23.00 |  facebook event

About Maurice Hengeveld

Maurice Hengeveld is zelfstandig redacteur - journalist en werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hij is in Utrecht onder andere verbonden aan de stadsglossy LEVEN! magazine Utrecht, Architectuurcentrum Aorta, merwede.nl (over de nieuwe stadswijk Merwede), onzeeigendom.nl (rond de restauratie van de Domtoren) en wijkmagazines Mens en Wijk (noordoost) en de Zuidwester (Kanaleneiland en Transwijk) en richt zich voornamelijk op storytelling, brand journalism en web content strategie. Maurice focust overduidelijk graag op zijn geboortestad Utrecht. Met name de verborgen verhalen spreken al gauw tot zijn verbeelding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.