Carla’s Conditorie & Eetbar

In Lombok zijn er in de afgelopen jaren kleine koffie bars en eetcafés als paddenstoelen uit de grond gestampt. Er is zelfs een ‘winkelcentrum’ bijgekomen! Net over de sluis in Oog in al is de net opgeknapte Cereol fabriek met Buurten in de fabriek sinds de zomer officieel geopend. Een echte aanwinst voor Oog in al. Alleen miste ik toch in Oog in Al altijd nog een knusse plek waar je gezellig kan theeleuten onder het genot van wat lekkers of een broodje. Tot afgelopen november…

Sinds november is Oog in Al een hotspot rijker; Carla’s Conditorie & Eetbar! Het is Carla’s 2e vestiging. De eerste vestiging zit naast de Dom. Ik kom daar altijd graag wanneer ik in de buurt ben voor de huisgemaakte Carrot cake. Nadat ik lucht kreeg van de Crowdfunding actie voor een tweede vestiging en vervolgens het nieuws hoorde dat alles rond was en het ook snel zou openen. Ben ik zo snel als ik kon langs gegaan bij Carla’s Conditorie & Eetbar.

Carla’s Conditorie & Eetbar is gevestigd op de Händelstraat in het kleine winkelcentrum Oog in Al. De nieuwe locatie van Carla’s is ten opzichte van de locatie naast de Dom wat ruimer opgezet. Al doet het niet onder van de sfeer. Het voelt nog steeds knus en de vintage meubels maken het geheel compleet.
De menukaart en de ambiance zijn net wat anders dan wat overige horeca gelegenheden in de omgeving te bieden hebben. Carla’s Conditorie is Zweeds georiënteerd en staat bekend om de heerlijke huisgemaakte taarten en het zweedse Smorgas, Tönbrodsrulle, verloren brood en Smushi.

Tijdens mijn bezoek heb ik mijn favoriet, de Carrot cake, besteld met een zwarte koffie. Welk beide aan te raden zijn! Natuurlijk kon ik als twijfelaar het niet laten om in de tussentijd te snoepen van het verloren brood die mijn vriend had besteld. Verloren brood is een Zweedse traditie. Het is een brood waarin verschillende producten zijn verwerkt welk aan het einde van de dag zijn overgebleven in de winkel. Het recept van het verloren brood is daardoor elke dag anders. Ik had met banaan, misschien de volgende keer met mango? Het is lekker, maar machtig. Niet iets om net voor de lunch te eten.

Een leuke toevoeging aan Carla’s part 2 is het “Wat de pot schaft”. Elke doordeweekse dag, behalve de woensdag, kan men genieten van een Zweedse hap. Op woensdag is er een gastkok, welk Mexicaans, Marrokaans of gewoon Hollandse pot kan serveren. Net waar de kok zin in heeft, net wat de pot schaft.
De gastkoks verschillen per week en worden door Carla’s team geselecteerd. Ook jij kunt je daarvoor inschrijven via hun website. Wel moet je tegen een beetje keukenstress kunnen, er schuiven namelijk in totaal 30 personen aan.

Dus als je in de buurt bent, ga zeker even langs en probeer een van de zovele lekker huisgemaakte hapjes van Carla’s! Het is zeker het proberen waard.

Contributie door Samantha Wicht van Taste with Sam

Carla's Explore Utrecht 2 Carla's Explore Utrecht 1

Carla's Explore Utrecht 4

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op Instagram en Facebook. Tot Kijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.