Café du Nord Explore Utrecht 1

Café du Nord – Franse bistro aan de Draaiweg

Bonjour Edith Piaf et Les Poppys

Magnifique! Tres belle! En nog meer van dat soort leuzen die niet verder gaan dan mijn steenkolen Frans aankan. Maar Café du Nord op de Draaiweg verdient van dat soort prachtige Franse onliners. Als je binnenkomt word je verwelkomt door heerlijke Franse chansons en ongekende gastvrijheid. De gastheer weet wat horeca inhoud: gasten laten genieten van een beleving. Eerlijk is eerlijk, Franse bistros zijn nooit echt mijn favoriet, maar wellicht dat Café du Nord mij toch kan overtuigen.

C’est le vin

Wanneer we kennis hebben gemaakt met de charmante dame in de keuken, rond hebben gesnuffeld en het allermooiste tafeltje hebben gekozen, worden we voorzien van de wijnkaart. Vin! Dat maakt mij nieuwsgierig uiteraard. Hier dus een puntje van kritiek, voor zo een wijnfanaat als ik, is er een sumiere keuze. En aan de andere kant, Café du Nord is puur, terug naar de basis; geen opsmuk. En dat is dan ook juist weer wat de kracht van deze formule. Zo zie je het nog maar zelden! De wijn die we kregen was de favoriet van onze ober, geen slechte keuze. Het interieur is trouwens lekker retro doch modern, ik hou ervan!

Café du Nord, daar fiets je even voor om

De bon goût

Belangrijke zaken: manger! We hebben genoten van een op de huid gebakken makreel, puur en smaakvol. Kabeljauw “en papillot”, perfect gemaakte procureur en de vegatarische quiche van geitenkaas. Allen worden bereid in de open keuken, die eigenlijk gewoon onderdeel van de bar is, je kunt mee spieken hoe je eten wordt gemaakt. Omdat de ingredienten zo vers zijn en de kok zo gepassioneerd, is het een feest om naar te kijken. Maar oh, laat ik vooral de redvelvetcake niet vergeten, je l’aime! (Onderstaande foto’s zijn niet van de geproefde gerechten.)

Tour de France

Je kunt trouwens van het menu kiezen op het krijtbord, met wisselende gerechten. Lunch, borrel en diner. De prijzen zijn ook nog beschaafd en de kwaliteit is top. Misschien niet voor de handliggend, de Draaiweg. Welke wijk is het eigenlijk? Dat maakt voor Café du Nord niet zoveel uit, daar fiets je gewoon voor om. Overtuigd? Oui, oui. Merci.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.