Restaurant Florent Explore Utrecht 2a

Brunchen op zondag bij Florent

Over onontdekte plekken gesproken. Hoe kan ik dit nou gemist hebben? Florent zit al een tijdje aan het Visschersplein in de binnenstad, maar wanneer kom je daar nou? Nu! Na de brunch die ik er heb beleefd wil ik er beslist nog eens eten. Met hoog zomer is het jammer dat er geen terras is, maar de deuren staan wagenwijd open en hierdoor kun je heerlijk genieten van de zwoele zomeravonden. (Psst.. of zondagmiddagen)

Borrel, diner, vrienden en familie

Henk van Hees heeft het restaurant over genomen van de vorige eigenaren. Hij heeft ook Restaurant Blauw, een Indonesisch restaurant in Utrecht én Amsterdam. De inrichting van Florent is chique, warm, en informeel. De hoge tafels nodigen uit om een borrel aan te doen, of oesters en cava te proberen, en de lage tafels zijn gedekt voor een fijn diner.

Zondagse zaligheid

Onze “Brunche di Dimanche” was het chef’s menu, we hebben ons laten verrassen. En dat is gelukt! Beginnend met chevice van heilbot, met uiteraard bijpassende wijnen per gang, door naar het fenomenale tussengerecht. Kreeftenbisque! Het hoofdgerecht bestond uit eendenborst met daaronder hete bliksem, mét een kleine ‘Blauw’ twist. Het zuster restaurant maakt heerlijke sambal badjak, deze werd gebruikt in dit gerecht. Leuke en lekkere toevoeging. Afsluitend werden we verwend met een aarbeiensoepje met witte chocolade parfait. De porties waren goed, de bediening gastvrij en de smaken meer dan fijn.

Bistro de Paris

Met de Franse chansons op de achtergrond, het heerlijke menu en de lekkere zondagse vibe wanen wij ons in een Franse bistro. Geen trek in een menu? Oh, dan kun je je hart ophalen aan de klassieke brunch gerechten: gepocheerde eieren, oeufs Benedict, roer ei, wafels, croques. Met fruit, avocado, chocola, mapple sirup… De kaart is echt een feest! Mimosa ernaast, het is zondag, proost!

Let wel op: in juli en augustus is Florent op maandag en dinsdag gesloten. Van woensdag tot zaterdag open om 1700 uur en op zondag om 1100: Brunch, brunch, brunch!

Visschersplein 75 | website | facebook

Restaurant Florent Explore Utrecht 3

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Na haar studie besloot ze te blijven in Utrecht, na tien jaar noemt zij het haar thuis. Alicia werkt op het hoofdkantoor van een modebedrijf en is haar eigen wijnbedrijfje gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Valentine_header_ned

Tips voor een heerlijk Valentijnsdiner in Utrecht

Of je het nou leuk vindt of niet, Valentijnsdag komt er al snel aan. Dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Bekijk ons privacy beleid.

Privacy policy