Broodje Mario | Oudegracht Utrecht

Broodje Mario is legendarisch, mensen uit het hele land komen speciaal hiervoor naar Utrecht. Het is onmogelijk om een bezoek te brengen aan Utrecht en geen Broodje Mario te eten. Het is een groot, warm broodje met kaas, salami en groenten en het stilt zelfs de stevigste trek! De bakkerij is gelegen aan de Oudegracht en je kunt hier ook terecht voor een snack en om even rustig te zitten. Tijdens de lunch en op zaterdag worden hier aan de lopende band broodjes verkocht.

Broodje Mario is legendarisch!

Ik weet niet of Broodje Mario nog net zo populair is als een paar jaar geleden, toen ik zelf nog in het centrum van de stad werkte. Toen was het echt niet normaal!

Wanneer ik iemand vertel dat ik in Utrecht woon, refereren sommige mensen zelfs aan Broodje Mario. Het lijkt soms wel of dit broodje populairder is dan onze geliefde Domtoren, al hoop ik dat dat niet het geval is. Maar om je bezoek aan Utrecht compleet te maken moet je eigenlijk wel even stoppen bij deze Italiaanse snackbar om te proeven (of te kijken).

Ik ga hier niet in op de ruzie tussen de twee Italiaanse winkeleigenaren Mario en Carlo over de tweede ‘Broodje Mario-winkel’ op het Janskerkhof, naast Pizzera della Casa (Carlo). Laat het verleden rusten! 😉

Maar waarom zou je er geen proeverij van maken en stop je ook gewoon bij Carlo’s op het Janskerkhof? Ik hoor graag welke Italiaan jouw voorkeur heeft in de reacties hieronder.

Foto’s van: www.bezoek-utrecht.nl

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.