Bond & Smolders Explore Utrecht 3

Bond & Smolders | dé patisserie en bakkerij van Utrecht

In het Museumkwartier huist al jaren Bond en Smolders, aan de Lijnbaan. De patisserie en bakkerij is een begrip in Utrecht. En staat bekend om taarten, appelbollen, macarons, chocolade en een veel meer lekkers. Op zaterdagochtend vroeg staan enthousiastelingen graag in de rij om hun bestellingen op te halen of lekker bij de bakkerij te kopen. Bond & Smolders is ook een prima plek voor thee of koffie met een heerlijk gebakje of een simpele lunch als je aan het winkelen bent in het centrum.

Koffie en taart in de tearoom

Zaterdagmiddag zit ik graag bij Bond & Smolders, genietend van een smakelijk stukje taart met een zoete Italiaanse koffie. De tearoom bij Bond & Smolders is klein, dus als je geen plekje kan bemachtigen dan kunnen de prachtige creaties mee nemen naar huis. De appelbollen van Bond & Smolders zijn legendarisch. En een van mijn favoriete traktaties op een regenachtige en koude dag. Deze appelbollen staan ook op het menu van veel lunchrooms en cafés in Utrecht.

Thuis aan de slag

Ben je moedig genoeg om zelf aan de slag te gaan en een van de Bond en Smolders creaties te recreëren in eigen keuken? Sinds kort kan dat met het boek ‘Het Geheim van Bond en Smolders’ mogelijk gemaakt door uitgeverij De Blauwe Tijger. Het is boek is geschreven door Ralph Bond en Tom Staal. En verklapt enkele recepten van typische Bond en Smolders broden en taarten. Hiermee delen Ralph Bond en Patty Smolders enkele best bewaarde Utrechtse geheimen. Het boek is A4 formaat en vertelt op een beeldende manier recepten voor verschillende creaties die bij Bond en Smolders in de vitrine liggen. Maar geeft ook een kijkje achter de schermen van de patisserie en bakkerij.

Mocht je de uitdaging aan willen gaan, dan kun je het boek bij Bond en Smolders of bekende boekwinkels kopen. Succes! Ik loop wel een blokje om voor een warme appelbol.

Lijnmarkt 9 | Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 – 17.30.

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.