Blackbird Coffee Explore Utrecht 1

Blackbird Coffee & Vintage aan de Oudegracht

Als mensen mij vragen waar ze écht naartoe moeten als ze een heerlijke kop koffie willen drinken in Utrecht, verwijs ik ze altijd door naar Blackbird Coffee & Vintage. Blackbird Coffee & Vintage is gevestigd aan de Oudegracht net buiten het centrum. Een perfecte locatie want dit deel van de Oudegracht is een bonte verzameling van vintage en design winkels, creatieve workshop ruimtes, galerieën en koffietentjes. Gelukkig zit Blackbird bij mij om de hoek, als ik thuiskom van het winkelen en zin heb in een latte, loop ik er zo naartoe.

Coffee & Vintage

Blackbird lijkt bij binnenkomst nog het meest op een winkel met vintage meubelen of een inspirerende expositieruimte. Kun je hier echt terecht voor koffie of een slow juice? Ooh nee, het is een vintage fietsenwinkel! Ahum?
De ruimte is mooi ingericht en ziet er gezellig uit en op de bar in het midden staan alle heerlijke zoetigheden uitgestald. Alles is home made en dat proef je ook. Bij Blackbird zijn verschillende zitjes, bankjes en hoekjes ingericht waar je kunt gaan zitten. Ik kies altijd de groene, comfortabele bank om ’s middags onder het genot van een heerlijke kop koffie en een stuk gebak lekker te lezen.

Chillen

De sfeer bij Blackbird is perfect, het publiek is een combinatie van hipsters uit de stad, studenten, toeristen en creatievelingen. Iedereen doet zijn eigen ding; kletsen, lezen en shoppen voor een fiets of vintage meubels. Het klinkt misschien vreemd maar het is echt leuk! Je hebt geen last van lawaai, iedereen is relaxed en op de achtergrond klinkt goede muziek. De chai tea latte die ik bestelde was romig, mild en zacht. Mijn kwarkcake was heerlijk, vol van smaak. Ik bleef tot sluitingstijd en baalde dat ik naar huis moest om daar mijn eigen chai tea latte te maken.

Vergeet als je bij Blackbird bent niet een kijkje te nemen in de kelder. Hier vind je vintage fietsen en meubels.

Adres: Oudegracht 222
Google Maps
Website

Photo credits – Michaela – The new life beginning

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.