Zomers terras van Fort de Batterijen 2

Bijzondere terrassen in Utrecht | 12x omfietsen

We houden van het stadscentrum, maar nét ietsje verder omfietsen voor bijzondere terrassen in Utrecht? Dat doen wij van Explore Utrecht graag! Van die terrassen die niet alleen uniek zijn door de lekkere dranken en goede borrelplanken, maar vooral door de ruimtelijkheid en de omgeving. Twaalf bijzondere terrassen in Utrecht, een staycation in de frisse lucht! Hup, pak die fiets uit de schuur! We gaan een stukje om. Fiets je mee?

Bijzondere Terrassen Utrecht | 12x Omfietsen

De mooiste en beste terrassen buiten centrum Utrecht, vind je hier:

Demka Kade
Een nieuweling in Utrecht, maar gelijk het benoemen waard. Staycation zeg je? Dat vier je hier! Een bijzonder terras, op een hippe locatie. Aan de rand van Utrecht, met je voetjes in het zand. Zin in een potje Jeu de Boules? Ja, doen!
Adres: Sophialaan 1, 3542 AR, Utrecht

Werkspoorcafé de Leckere
Dit adresje bezoeken we graag, heerlijk uitzicht, goede bieren en vriendelijke bediening. Met een groot terras om hele dagen te verblijven. Zon op je toet, bier in je glas. Niets meer aan doen. Een bijzonder terras zonder meer.
Adres: Tractieweg 43, 3534 AP, Utrecht

Anafora
Heerlijk terras, ruimtelijk en groen! Een uniek terras adres in Utrecht! Anafora ligt midden in het Máximapark. Niet alleen heel fijn om in deze oase een boekje te lezen en te zonnebaden, maar ook voor de kids is er genoeg te doen! Of ben je met een groter gezelschap? Boek een lekkere brunch, BBQ of high tea!
Adres: Uilenboslaan 1, 3451 GB, Vleuten

Dengh
Gevestigd in een boerderij tussen Terwijde en Vleuten. De tuin, met eigen kasteeleiland, bruggetje en slotgracht is een plaatje om te zien. En een genot om in de vertoeven. Een bijzonder terras en een gastvrij adres!
Adres: Enghlaan 17, 3543 BD, Utrecht

Kanaal30
Fijne, creatieve werkspot aan de Kanaalweg. Café Keet verzorgt de horeca, geniet hier van knapperige lunchsalades, speciaal bieren en planken vol lekkers. Een goede spot nét buiten het stadshart.
Adres: Kanaalweg 30, 3526 KM, Utrecht

Terrassen met watersport mogelijkheden

Down Under
Over bijzondere terrassen in Utrecht gesproken! Watersporten, zwemmen én genieten van de omgeving en het strand. Je hoeft hiervoor echt niet naar La Douce France! Kijken naar de watersporters en zelf een goed glas wijn op het droge drinken bij de beachclub? Dat kan natuurlijk ook. Santé!
Adres: Ravensewetering 1, 3439 ZZ, Nieuwegein

Op Zuid
Een hippe bar en bistro, met een zonnig terras aan het water! Deze oude fabriek leent zich uitstekend voor een ontspannen borrel. Maar je kunt ook een SUP-board of een bootje huren. Maak er een lekker vakantiedagje van.
Adres: Neerlandiakade 2B, 3525 BT, Utrecht

Unieke terrassen bij Utrechtse Forten

Fort de Batterijen
Hier zijn wij al eens eerder geweest! Wat een leuke ontdekking! Je hebt nog de tijd tot en met 23 augustus, want dan sluit het terras. Nieuwsgierig? Lees de blog: Zomers terras van Fort de Batterijen | Explore Utrecht
Adres: Overeindseweg 25, 3439 LP, Nieuwegein
(Laatste weekend van het terras is 22 en 23 augustus)

Fort aan de Klop
Er even helemaal uit? Dan ga je naar Fort aan de Klop, het festival gevoel komt je tegemoet! Dit eiland is een ware oase. Je kunt er eten en drinken op het terraseiland met 300 zitplaatsen en volledig coronaproof. En hangbuikzwijntjes en kippen aaien.
Adres: 1e Polderweg 4, 3563 MC, Utrecht

 

Groter blokje om? Bijzondere terrassen in omgeving Amersfoort vind je hier:

Je kunt dit ommetje naar een mooi terras in Amersfoort combineren met een culturele fietsroute, die van Utrecht naar de Keistad leidt. Wij hebben het al eens gefietst, lees de blog De Stijl fietsroute van Utrecht naar Amersfoort

Soesterdal
Op de rand van een prachtig natuurgebied vind je deze rustige plek, bomvol historie! Een oude militaire luchtbasis, waar je nu heerlijke smoothiebowls of wentelteefjes kunt bestellen. Laat je verrassen door dit prachtige terras!
Verlengde Tempellaan 2, 3768 SB, Soesterberg

Het Lokaal
Een stoere industriële locatie in de Keistad, geniet op de strandstoelen van al het verse en pure lekkers dat ze serveren in het restaurant. Heeft het gesmaakt? Neem dan dat lekkers mee uit de winkel!
Adres: Oliemolenhof 90, 3812 PB, Amersfoort

Rock City Brewpub
Na deze stoere fietsrit, is een stoer biertje wel op z’n plaats! Rust uit op de picknickbanken die voor de brouwerij staan en bestel iets dorstlessends zoals het eigen craftbier óf een craft limonade. Er is ook genoeg om de honger te stillen, gemaakt op de BBQ of de smoker.
Adres: Mijnbouwweg 15, 3812 RT, Amersfoort

Het Lokaal

Meer fijne plekken in de Utrechtse buitenlucht ontdekken?

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.