Oproer Explore Utrecht 1

Huisgemaakt bier in de brewpub van Oproer Brouwerij

Oproer Brouwerij is niet het typische kroegje om de hoek, en zeker de moeite waard om voor om te fietsen. Sinds januari 2016 zijn de twee Utrechtse brouwers Ruig en Rooie Dop samengesmolten. Niet alleen zetten ze het bierbrouwen voort onder de nieuwe naam Oproer Brouwerij, dat was ook aanleiding om een brewpub en veganistisch restaurant te beginnen.

Bier uit eigen ketels
Oproer nam intrek in een grote hal van NUtrecht en zit dus naast muziekwalhalla db’s. Binnen staan de grote glanzende ketels waar de mannen eigenhandig het nieuwe gele goud brouwen (helaas zijn het toch nog veelal bebaarde mannen, wanneer beginnen de vrouwen nu eens te maischen). De inrichting is lekker ruig en alternatief, net als de meeste gasten.  Geen opsmuk en iedereen is welkom. De biertjes komen uit eigen ketels en daarnaast wisselt de tap met bijzondere bieren uit verre oorden. Voor de liefhebber staan ook een paar fijne flesjes jenever te wachten.

Go vegan!
Van bier drinken, krijg je trek, moeten de uitbaters gedacht hebben en dus er is ook een veganistische keuken. Heerlijke fish&chips of een hamburger zonder ham, je zou er bijna veganistisch van worden.

Oproer ligt niet in het centrum, maar dat is geen reden om niet te gaan. Kijk je uit het raam, dan zie je Station Zuilen liggen. Desnoods ben je er dus binnen 5 minuten vanaf Utrecht Centraal.

oproer pub brewery Explore Utrecht 6

CAB-Rondom 90A | Website | Facebook Pagina | Google maps

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Daniel Maats

Lawyer by day, blogger by night. Daniël is in 2007 in Utrecht komen wonen en wil er nooit meer weg. Zijn eerste blogstapjes zorgden ervoor dat de vonk voor het oogstrelende en verrassende Utrecht definitief oversprong. Met een voorliefde voor alles wat de mens voedt en op de been houdt, of het nu lekker eten, een fles bier of een andere creatieve uitspatting is, struint hij Utrecht af om het met jou te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.