Restaurant ElVi Explore Utrecht-4

Bib-Gourmand Restaurant ElVi in Utrecht Oost

Restaurant Elvi

Vlak achter het Wilhelminapark zit Restaurant Elvi verstopt. Al jaren een pracht locatie, maar ik zelf was er nog niet geweest. Schande! Wij Utrechters moeten meer de wijken ontdekken, spring op die fiets! Als ik mijn fiets aan de overkant van de Jan van Scorelstraat parkeer, staat er een rij voor de deur. Wanneer ik dichter bij kom, blijken de mensen in de rij bij een bushalte staan. Maar, verzekert Elvira mij, soms kan het hier ook écht zo druk zijn!

Elvi is een klein restaurant, gerund door Victor in de keuken en Elvira aan de voorkant. Elvi heeft een zogenaamde Bib-Gourmand, je weet wel, onderdeel van Michelin. Ja, die van de sterren! Maar wat bij Elvi juist zo belangrijk is, is genieten in een ongedwongen sfeer. Een fijne avond, een beleving. De Bib geeft dus niet aan hoe chique Elvi is, maar wel hoe goed het eten is en hoe de juiste beleving en prijs hier bij hoort.

Gastvrouw en sommelier bij ElVi, Elvira Kemman: “Wij zijn super trots op deze Bib Gourmand, het is geweldig om te zien dat onze inspanningen om ambachtelijk, lokaal, lekker en betaalbaar te koken door Michelin worden beloond.

Aanstekelijk enthousiast

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst zijn de energie en het enthousiasme van gastvrouw Elvira. Daar word ik nou blij van. Ik word meteen aan een knus tafeltje gezet en een heerlijk huisapperitiefje wordt voor mijn neus geschoven. Hé, lekkere binnenkomer! Vol trots krijgen we de wijnkaart gepresenteerd, een dik boek gemaakt van kurk. Hoe toepasselijk! De inhoud is ook niet mis, ik kom zeker nog eens terug om te proeven.

Daar zit muziek in!

We krijgen meerdere gangen, een verrassingsmenu. Elke gang is weer een schilderij op zich. Met unieke smaakcombinaties. Veel fruit in het eerste gerecht, papaya, mango, een tropische verrassing! De zalm die we krijgen wordt gepresenteerd op een eigen ontworpen mini-BBQ, de beleving hè, zo belangrijk! Elvira geeft echt een persoonlijke touch aan de avond. De tartaar die wij krijgen bijvoorbeeld, is geïnspireerd op een gerecht van een bistro op Lowlands. Want naast gastronomie is muziek haar tweede liefde. Wie goed oplet vindt dit ook terug in het net vernieuwde interieur.

Met vlag en Bib geslaagd

Het menu is steeds weer anders bij Elvi, de mensen blijven steeds hetzelfde: gastvrij, open en gepassioneerd voor hun vak. En dat merk je! Tijdens ons laatste drankje hebben we een eerlijk gesprek met Victor en Elvira. In hun vrije tijd genieten zij ook van uiten eten gaan, een avond uit beleven. Horeca is toch echt een vak apart, vinden zij. Zij verstaan dat vak zeker, vind ik. Probeer het zelf eens uit, gastvrijer wordt het niet. Enthousiaster ook niet! En die Bib, verdiend!

Jan van Scorelstraat 21 | restaurantelvi.nl | Buslijn 8 stopt voor de deur

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.