Bewegen, Ontdekken met SPAT verandert

De mooiste plekken van Utrecht ontdekken terwijl je aan het sporten bent, dat kan met SPAT verandert. De mannen van SPAT nemen je mee door het centrum of naar Amelisweerd voor een stevige trainingssessie en om iets van de stad of het gebied waar je aan het sporten bent te leren. Dit is toch wel een unieke combinatie! Het is een leuke manier om de stad beter te leren kennen voor zowel Utrechters als toeristen. Lotte en ik zijn met de mannen van SPAT en een groep sportievelingen op pad gegaan door de stad. Vijf kilometers op een rustige tempo lopen en af en toe stoppen bij een  monument voor een korte geschiedenisles. Elke tour heeft een thema, voor ons was het ‘de twee helden van de stad’. Volgens het thema loop je een bepaalde route door de stad. Het begon allemaal op het Domplein, nadat de groep compleet was liepen we naar de Domkerk voor het begin van het verhaal over Sint Maarten en Burgermeester Reiger. Ik zal het verhaal niet gaan verklappen want het is natuurlijk veel leuker als je het zelf gaat ontdekken.

De toerist uithangen in je eigen stad is super leuk. Dacht dat ik veel wist over Utrecht maar door de tour heb ik echt wat bijgeleerd. Leuke en interessante feitjes die ik eerst echt niet wist. Schaam! Bijvoorbeeld dat Utrecht de eerste stad was met een fietspad. Het eerste fietspad in Nederland is gevestigd aan de Maliebaan. Leuk!! Of dat Princess Irene in Utrecht heeft gestudeerd. En in het prachtige vila Lievendaal op de heuvel naast park Lepelenburg, op kamers heeft gewoond. Lekker luxe studentenhuis vergeleken met de campus op het Uithof. En dat de kleuren van de stad; wit en rood de kleuren zijn van de kleding van Sint Maarten. Fabio en Jan-Jaap weten niet alleen veel over sporten, afvallen en voeding maar ook veel van onze stad. Ik kan je zeker aanraden om een keer mee te doen al is het alleen voor de ervaring. Check de SPAT Verandert website voor de verschillende trainingen / tours.

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.