AnAn Asian Streetfood Explore Utrecht

Tasty Saigon Streetfood bij Ănăn

Waar kun je het beste Aziatische street food eten dan op een bruisende markt in Saigon? Ik loop een veranda op waar mensen gezellig zitten te keuvelen, kom langs een bar waar het bier hoog opgestapeld staat, stap een druk terras op en neem dan plaats in één van de felgekleurde kuipstoeltjes. Het geroesemoes van de markt en de geuren van de Aziatische specerijen laten mij geloven dat ik echt in Vietnam ben neergestreken. Maar niets is minder waar, ik ben bij Ănăn (ang-ang) op de Voorstraat. Laten we gaan proeven!

De keuze is reuze

De kaart bestaat uit verschillende gerechten die allemaal een typisch Aziatisch karakter hebben en je proeft dat ze vers zijn bereid. De prijs is ook best vriendelijk trouwens. We eten de springroll met tofu en de bun met eend. Een sticky duck zoals een plakkerige eend moet zijn! We krijgen een bak warm water op tafel met daarbij rijstpannenkoekjes. Je kunt de pannenkoekjes hier in onderdompellen, laten wellen, om daar zelf dan de verse ingrediënten in te rollen. Zoals bijvoorbeeld de krokante kip, koriander, munt en andere verse kruiden. Maar wil je iets met vis of vegetarisch is dat ook geen probleem. Het rollen is trouwens niet een van mijn talenten, zo blijkt. Het opeten wel. De soepen hier zijn goedgevuld, een tikje pikant, maar zeker de moeite waard. De menukaart biedt echt genoeg diversiteit, waardoor je ook meerdere keren terug moet komen om alles te proeven. Geheel geen vervelende bijkomstigheid.

Felle kleuren en geuren

Een dikke tip die ik je mee wil geven: probeer vooral de crispy noodles met vlees en garnalen. Best een grote portie, maar voor dit geweldige gerecht heb je altijd een gaatje vrij. En anders vraag je gewoon nog een keer om die ijskoude huisgemaakte citroenlimonade om tussen al die heerlijkheden door even op adem te komen. Ănăn heeft een goede ambiance, zoals je inderdaad tegen zou kunnen komen op een markt in Azië. Je zou bijna de teenslippers en je korte broek uit de kast halen! De bediening is erg vriendelijk en de gastvrouw komt je glimlachend tegemoet als je binnen komt. De vrolijke kleuren en originele inrichting maken dat jij ook niet anders kan dan glimlachen. Een aanwinst voor Utrecht. We gaan met een gelukkig gevoel het nieuwe jaar in en drinken nog een Tiger beer in de drukke straten van Saigon. Proost!

Voorstraat 23 | Openingstijden: elke dag van 12.00 tot 22.30

reserveer bij Anan Saigon

 

Foto’s door Dainahara Polonia

 

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.