Afhalen en thuisbezorgd in Utrecht

Afhalen en thuisbezorgd in Utrecht | Geniet van heerlijke gerechten thuis

Ja, #utrechtblijftthuis. Want COVID19 is ons land binnengedrongen en alleen door een gezamenlijk thuisblijfactie (klinkt tenminste gezellig) kunnen we zorgen voor #flatenthecurve. Helaas bezorgt de (semi) lockdown veel mensen een hoop kopzorgen. En om hierbij te kunnen helpen, heeft Explore Utrecht een lijst met een boel horeca initiatieven opgesteld. Want drie weken thuis blijven vergt enig aanpassingsvermogen: afhalen of thuisbezorgd in Utrecht is voor iedereen fijn.

Houden jullie je wel aan de regels als je gaat afhalen? Dus netjes op 1.5 m. afstand blijven. Hoesten en niezen in je elleboog. Ben je ziek? Dan helaas thuis blijven! 

43 restaurants voor afhalen of thuisbezorgd

Disclaimer: check aub zelf ook de openingstijden op de socials of website van de restaurants. We kunnen helaas dit niet continue bijhouden. Deze lijst zullen we wel blijven aanvullen met restaurants, cafes en andere mooie food initiatieven. Heb je een tip? Je kunt ons mailen op info@exploreutrecht.nl. 

Afhalen of bezorgen van ontbijt (koffie), brunch en lunch

Cornelis Coffee & Food

Cornelis coffee and food is gevestigd in een oud kruidenierswinkeltje op de Maliestraat in Utrecht. Helaas kunnen we niet meer gezellig aan de grote tafel zitten of hangen in de vensterbank. Maar je kunt bij Cornelis wel terecht voor koffie to go. Maar ook voor o.a.: thee, taart, vers geperste jus, croissants, yoghurt met vers fruit en granola, chai latte, warme chocolademelk, smoothie’s, broodjes  en koffiebonen voor thuis.

KEEK

Helaas kun je in de gezellige koffiehoekjes niet meer zitten de komende weken. Maar alles bij KEEK aan de Oudegracht is wel to-go. En lekker joh! Ja, dat weet ik, want KEEK is mijn leverancier voor hartige scones, croissantjes, carrot cake en veel meer. Je kunt ook kiezen om te laten bezorgen. Plaats je bestelling via: taartvankeek.nl/shop

Life’s a peach

Al het lekkers bij Life’s a peach is ook af te halen. Bestelling plaats je via DM op Instagram. Één persoon tegelijk in de winkel om af te halen, dus vorm netjes een rij met 1,5 m. afstand. Dank u!

CUPP meer dan koffie

Bij CUPP aan de Nobelstraat kun je een ontbijt tas afhalen op vrijdag, zaterdag en zondag. Ook staan de koffiebonen gebrand door KEEN voor je klaar. Maar een koffie to go kun je nog bestellen. Bestellen via www.cupp.nl/ontbijt.

30ML Nachtegaalstraat

30ML Nachtegaalstraat is een van mijn favo tentjes voor een middagje werken. Ook hier kun je recht voor koffie to go en lekkere taart. Tip: bestel voor een stuk perzik taart.

Vestigingen 30ML Vredenburg en Zadelstraat zijn ook open voor to go koffie en (eventuele) een aangepaste menukaart.

Koffie en Ik

Bij Koffie en Ik kun je koffie to go bestellen, maar ook koffiebonen, sappen, chocolade repen, potten jam, koekjes van de koekfabriek en veel meer kopen.

Vroeg

Het restaurant was net open en moest helaas weer dicht! Maar gelukkig heeft Vroeg een top bakkerij waar je niet alleen de lekkerste baksels kunt halen maar ook zuivel, koffie to-go en streekproducten.

Veldkeuken

Een rondje natuur en dan lekker brood kopen voor thuis. Prima optie toch? Bij de Veldkeuken kun je terecht voor: vers brood, taarten, sapjes, quiches en meer. De bakkerij is open van 10:00 – 16:00.

Anne & Max Burgemeester-Reigerstraat

Je kunt helaas niet meer neerstrijken in de gezellige huiskamer van Anne & Max. Maar je kunt broodjes en andere opties op het menu wel afhalen of thuisbezorgd in Utrecht Oost krijgen. En thuis is alle veiligheid opeten. De openingstijden zijn beperkt: 10:00 – 15:00 uur.

Nordkapp koffie thuis

Mijn keuze voor koffie op kantoor! Maar helaas ga ik ook niet meer naar kantoor. Gelukkig bezorgen ze ook aan huis in deze onzekere tijden. In de webshop kun je ‘het thuiswerk pakket’ bestellen, voor lekkere koffie thuis tijdens kantooruren.

Broodnodig

Broodnodig (Mariaplaats en Spoor) is open voor koffie, gebak en brood to go. Check op Instagram of de website wel eerst welke filiaal wanneer open is, want dit wisselt.

Frenchie Cafe Brunch Explore Utrecht-5Frenchie Cafe

Oh, de redvelvet pancakes van Frenchie hoef je niet te missen. Yes! Want ook Frenchie cafe doet aan afhalen deze weken. Wil je wat kleur op je bord? Dan kun je ook hier afhalen en thuis genieten van het lekkers. Volg Frenchie op Instagram of kijk op de website.

Hop & Stork

Hop & Stork op de hoek van de Zadelstraat en Lijnmarkt is open voor koffie to go, het lekkerste chocolade, verschillende smaken ijs en meer. Op de website vind je de openingstijden.

Afhalen of bezorgd in (provincie) Utrecht diner en Borrel

Het Muzieklokaal kookt voor de buurt

Het muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd is de vrolijke noot in de binnenstad. Ook zij hebben het moeilijk op dit moment en hebben een slim plan bedacht. Het Muzieklokaal kookt voor de buurt. Een maaltijd (12,95) bestel je via www.hetmuzieklokaal.nl. En je krijgt toegang to het klassieke muzieklokaal plan. Bij het verkoop van 60 gerechten komen ze uit te kosten. Dus hup red Het Muzieklokaal!

The Foodclub

The Foodclub wordt tijdelijk The Food Courier! Ook The Foodclub zal gerechten van hun speciale menu thuis bezorgen. Maar je kunt natuurlijk ook afhalen, mocht je dichtbij wonen. Op het menu staan lunchgerechten, gebak, en bowls. Maar je kunt ook bier en wijn bestellen voor bij de fijne hoofdgerechten. Voor alle regels zie het Instagram account van The Food Courier.

De Pomp

Bij De Pomp kun je door de drive through. Hoe leuk is dat! Bestel een diner Coor twee, kies uit vlees of Vega. Wijntje en dessert misschien bij bestellen? Het kan allemaal bij De Pomp. Drive through bij De Pomp en geniet thuis van gerechten thuis. Op Instagram kun je het menu van De Pomp bekijken.

Broei

Ook Broei gaat door met het aanbieden van heerlijke gerechten voor de lunch en diner. Elke dag kun je het Mena van de dag en avond checken op Instagram. Naast een lekker soep of salade kun je ook lekkers afhalen bij Broei. Wat denk je een koffie to go met een kaneelbol, vegan blondie of een stukje bananenbrood. Klinkt goed toch?

Eethuis Vers

Vers biedt via de app ‘togoodtogo’ lunch en een dinarbox aan. In de app kun je een bestelling plaatsen en afhalen. De lunchbox bestaat uit een lekkere salade en een drankje. De dinerbox bestaat uit een goedgevulde salade en een soep. Beide boxen zorgen voor een goede dosis vitamine. Download de ‘togoodtogo app‘ en je kunt bestellen.

Afhalen en thuisbezorgd in UtrechtSpice Monkey

De lekkerste sate en frietjes met rendang? Die kun je bij Spice Monkey afhalen. Deze nieuwe spot opende de deuren enkele weken voor de lock down. Helaas hadden we ook niet de mogelijkheid om het nieuwe restaurant te testen. Maar Spice Monkey doet aan afhalen en thuisbezorgd in Utrecht. Het menu bekijk je op de website van Spicy Monkey.

Dinerbox van Restaurant de zusters

Bij Restaurant de Zusters in Maarssen kun je verschillende boxen bestellen. De dinerbox bestaat uit driegangen. Maar je kunt ook kiezen voor een borrelbox of een drankenbox. De diverse boxen zijn beschikbaar van vrijdag t/m zondag. De boxen bestellen via www.dezusters.nl en afhalen op locatie. Bezorgen is ook mogelijk alleen: Maarssen, Breukelen, Vleuten, Leidsche Rijn, Utrecht, Zuilen en Overvecht. Kijk op de website of Instagram voor de volledige beschrijving.

De KLUB

Thuis dineren met de Klub? Ja, dat kan nu voor de komende weken. Je kunt ook bieren en hun eigen gin du KLUB bestellen. Over het menu kan ik helaas niet veel vertellen. Maar wees gerust! Bij de KLUB is het allemaal lekker. Meer informatie via lisa@deklub.nl

O’Panuozzo

Oh, de beste pizza van Utrecht! Ik kom hier graag een pizzaatje to-go bestellen. Op de website kun je een pizza bestellen, de keuze app je door naar 06-52292947, je ontvangt een tikkie om te betalen. Pizza kun je afhalen bij het restaurant. Check wel eerst welke locatie 😉

Eetcafe Lombok

Je kent vast het leuke blauwe pand waar Eetcafe Lombok is gevestigd. Nooit even langs geweest? Jammer! Je kan nu wel de gerechten bestellen en thuis laten bezorgen. Ben je toch een soort van geweest zeg maar. Op Instagram en de website vind je het menu. Check it!

FIG

Het beste voor ons allemaal is om gezond te blijven. Helaas is zal dat de komende weken nogal een uitdaging zijn. Maar daarom is het belangrijk om goed te blijven eten. En de maaltijden van FIG kunnen ons daarbij helpen. Maaltijden kun je afhalen of laten bezorgen. Kijk eerst op www.holyfig.nl.

Tijm Utrecht

Bij Tijm kun je verse maaltijden afhalen tussen 17.00 – 21.00. Een bestelling plaats je door te bellen naar 030-7370585. Op de website staat het menu met gerechten die je kunt bestellen: www.tijmutrecht.nl.

Eetwinkel IKOOK

De bewoners van Lombok en Nieuw-Engeland weten al dat je goede maaltijden kunt afhalen bij ‘Eetwinkel IKOOK’. En de nu de rest van Utrecht nog. Maaltijden kun je bestellen en laten bezorgen. Kijk op www.eetwinkelikook.nl.

Noir

Zie je nou wel, als je lang genoeg wacht komen ze naar je toe. Een avondje uiteten bij Noir staat al maanden op mijn lijst. Ha! Nu hoeft het niet meer, want ook restaurant Noir komt de lekkerste diners bij ons thuis bezorgen. Kijk eerst op www.noirutrecht.nl voor het menu en verdere info!

Culinaire genieten bij Celine 2Restaurant Celine

Restaurant Celine gevestigd in Fort Jutphaas is nog steeds open voor business. De diner take away is af te halen vanaf donderdag tot en met zondag. Bestellen gaat via de website. Het afhaalmoment is tussen 17:30 – 19:30. Bijpassende wijnen of frisdranken? Die kun je gelukkig ook bij bestelen.

Smulders Kookt

Ook Smulders Kookt door in deze onzekere tijden! Haar maaltijden zijn een van mijn favorieten. Als vanaf het begin kun je bij Smulders halen en laten bezorgen. Ook nu komt ze graag bij je langs met haar smaakvolle gerechten. Verse en gezonde maaltijden te bestellen via smulderskookt.nl.

C’est Ca – Corona pakket

C’est Ca doet niet aan thuisbezorgen maar je kunt wel een luxe snack pakket bestellen. Die heerlijke avondjes uit, gaat helaas niet even niet. Maar je kunt alsnog wel thuis genieten van alle lekkers van het restaurant. Het pakket bestaat uit: een goed fles wijn, notenrood, macarons, kaasplankje, twee gekonfijte eendjes, kaartjes voor de gezelligheid en veel meer. Om te bestellen mail je naar info@restaurant-cestca.nl.

Brasserie Le Nord (Bilthoven)

Brasserie Le Nord biedt een 3-gangenmenu aan om af te halen of te laten bezorgen. Kijk op de website voor meer informatie over het menu en tijden.

Soenlie

Afhalen bij Chinees en Indonesisch specialty restaurant? Waarom ook niet! Je kunt de hele wereld rond als je wilt en elke avond een andere keuken bestellen om af te halen. Beginnen we eerst bij Soenlie, afgesproken? Meer info op www.soenlie-utrecht.nl.

Bij Guusjes

We kunnen helaas niet meer genieten op het terras van het gezelligste buurtcare in Utrecht. Maar voor een fijne prijs kun je ijs, milkshakes, burger met friet afhalen. Ook bij Guusjes passen ze het menu wekelijks aan, dus kijk voor op Instagram of op de website voor het menu van de week.

Kantien

Bij Kantien haal je 5-gangen magnetron maaltijden met bijpassende wijnen. Je moet de gerechten thuis wel zelf afmaken, maar met uitleg van de chef. Thuis een restaurant opzetten is zo best leuk. Een diner is 50eur en te bestellen via info@welkominkantien.nl of bellen naar 06-46380841.

Whakamarie

Whakamarie opende de deuren enkele maanden geleden en gelukkig gaan ze door met afhalen en bezorgen. Je kunt een don – Japanse rijstbowl bestellen of de Wharamarie special met krokante buikspek. Geef je bestelling door voor 16:00 via info@whakamarie.nl of bel naar 06-29295295.

Restaurant Kartoffel

Bij restaurant Kartoffel loopt een afhaalactie voor donderdag tot en met zondag. Je kunt een hoofdgerecht inclusief drankje (15eur) afhalen in de zaak. Bestellen kan via 030-2381338.

Yum Saap

Heb je zin in de Aziatische keuken? Dan kun je terecht bij Yum Saap aan de Twijnstraat. Afhalen en bezorgen is beide mogelijk kijk vooral op de website voor meer informatie en het menu.

Afhalen en thuisbezorgd in Utrecht boxen met lokale producten

030localsonly

Lokale ondernemers werken samen en komen met een box gevuld met lokale producten. In de box zit brood, groente, fruit, jam, aardappelen, bier (Eleven Brewery), shampoobars, zeep enzovoorts. Voor meer informatie en bestellen check deze link: support your locals box

Broei pakket

Bij Broei kun je het Broei pakket bestellen en afhalen. Het pakket is steeds weer anders: gerecht voor twee personen, wijn of bier, wat lekkers en gezonds. Check vooral de instagram van Broei om zo op de hoogte te blijven van de inhoud van het pakket.

Afhalen of bestellen van IJs & lekkers

Roberto Gelato

Wie kent de ijssalon van Roberto niet! Hier haal je de lekkerste smaken in een mooi stukje Utrecht. De winkel is gesloten, maar in de keuken maakt Roberto nog volop ijs. Stuur een bericht via facebook om de lijst met smaken te ontvangen. Plaats je bestelling en regel de rest met Roberto zelf.

Sugarlips

Door het sluiten van horeca heeft Sugarlips koelkasten vol lekkers. Denk aan cheese cakes, carrot cake, red velvet cake en een hoop meer. Het is toch zonde om dat alles te moeten weggooien. Help jij Sugarlips met het leeg eten van de koeling? Stuur via Instagram een dm voor meer info en het plaatsen van een bestelling.

Papi Churros

Lekkers bestellen? Wat eenluxe zou je denken. Maar in deze tijden mag dat best hoor. Laat je verwennen met iets lekkers na het avondeten. Of gewoon als lunch. #treatyourself mensen, zolang het nu nog kan. Zoetigheid bestel je via Ubereats of Deliveroo. NomNom!

Ontdek Utrecht met deze mini-tours op Explore Utrecht

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Bekijk ook

Spel Winkel Oude Gracht Explore Utrecht 3

Oudegracht: de Bordspellen Boulevard | Scoor hier je spel voor thuis

Bordspellen hebben een speciale soort magie die je kan transporteren naar een hele andere wereld, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.