SOIA_Susanne-Sterkenburg

5x de leukste vrijmibo’s in Utrecht

Het weekend inluiden met een hapje en een drankje. Maar waar? Er zijn zoveel mogelijkheden! Explore Utrecht heeft verschillende opties voor je op een rijtje gezet, van officieel georganiseerde vrijmijbo’s tot de leukste bars!

1. Vrijmibo Utrecht

De organisatie ‘Vrijmibo Utrecht’ organiseert regelmatig vrijdagmiddagborrels op verschillende locaties. Een van de hoogtepunten van die locaties is De Stadstuin. Dit zal toch altijd mijn favoriete zomerse vrijmibo blijven! In de warmere maanden wordt De Stadstuin omgetoverd tot borrel-walhalla en is iedereen welkom om tussen 17:00 en 01:00 een dansje en/of drankje te komen doen. Aan de bar zijn frisse mixdrankjes, lokale biertjes en zorgvuldig uitgekozen wijnen te verkrijgen. Ook eten is er niet schaars, want bij elke editie zorgt de organisatie voor de aanwezigheid van een foodtruck. Achter de draaitafel staat een DJ, die de lekkerste beats draait. Ook organiseert Vrijmibo Utrecht regelmatig vrijdagmiddagborrels in TivoliVredenburg: Vrijmibo Utrecht XL. Het volgende evenement van Vrijmibo Utrecht zal plaatsvinden op een andere bijzondere locatie: de iconische Wolvenplein gevangenis.

2. Borrel 030

Elke vrijdagmiddag organiseert Borrel030 een vrijdagmiddagborrel in De Rechtbank. Toegang kost een tientje, inclusief een muntje. De Rechtbank zorgt voor happen, muziek en er zijn altijd gezellige mensen bij. Halverwege de avond start een special act, dit is meestal een live-muzikant of een DJ. 

3. Talud9

Een andere parel die ik iedereen zou aanraden is Talud9, gevestigd op de Donkere Gaard 9. Talud9 is een wijn- en koffiebar. Talud9 bezoek je de eerste keer voor de bekende naam, maar je komt terug voor de goede service. Persoonlijkheid en klantenbinding staan centraal. Talud9 heeft geen wijnkaart, maar de bediening vraagt aan tafel waar je van houdt en waar je zin in hebt. Op basis daarvan nemen zij meerdere wijnen mee, die je allemaal kunt proeven. Omdat de zaak zo klein is (35m2), raak je snel in gesprek met de buren. Supergezellig!

4. Bar Cava

Weet je nog, die stomerij naast de Boon’s Markt? Die is nu weg! Het pand op de Ganzenmarkt wordt nu bezet door Bar Cava. De naam zegt het al: wijnen, cava’s en champagnes! Naast drankjes heeft Bar Cava een kleine keuken waaruit zij bijzondere borrelplanken serveren. Perfect voor een gezellige vrijdagmiddagborrel, als je het ons vraagt.

5. Taplokaal Gist

Meer zin in (speciaal)bier? Dan ben je bij Taplokaal Gist aan het juiste adres! Taplokaal Gist is pas sinds februari open en nu al populair op de vrijdagmiddag. Hun specialiteit is de biermuur met maar liefst 30 wisselende bieren. Onze tip: probeer eens een biertje van Brouwerij Oedipus. Zeker ‘Mama’ en ‘Mannenliefde’ vallen bij ons zeer goed in de smaak. Geen bierliefhebber? Taplokaal Gist heeft voor ieder wat wils, ze verkopen naast bier ook verschillende wijnen en whisky’s. 

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.