wijntips in Utrecht

3x wijntips in Utrecht | Pasen editie

Goooeede vrijdag! Althans, bijna. Er staat een lang weekend voor de deur. Of je nu thuis werkt of op locatie, we vieren Pasen thuis in Utrecht! Heerlijk om daar een bijpassend glaasje wijn bij te drinken, nietwaar? We houden het positief, kop op en schenk in.. Voor dit Paas weekend heb ik drie #stayhome wijnen uitgezocht. Uiteraard bij drie van de leukste wijnwinkels die Utrecht rijk is. Want vergeet niet om te #supportyourlocals. Pak die wijnglazen uit de kast en vlij jezelf neer in de tuin, op het balkon of in de vensterbank. Hier volgen 3x wijntips in Utrecht.

Laat de zon in je glas, ze schijnt toch voor iedereen!

Wijntip 1

Vouvray Brut, Domaine de la Rouletiere
Druif: Chenin Blanc
Herkomst: Vouvray, Frankrijk
Bezorgen / In de winkel
€ 14,99

Biologische bubbels en brunch! Dat is een gouwe combinatie als je het mij vraagt. De Paasbrunch is altijd overdadig, hè? Een heuse Paasstol, eitjes, matses, chocolade paashazen.. Daarna mag je best een fris, fruitig en frizzy drankje ontkurken. Deze Franse bubbel is dat allemaal! Een heerlijke sparkling wijn gemaakt van Chenin Blanc. We ruiken bloemetjes, proeven groene appeltjes. Ga langs bij Grapedistrict, waar ze alle wijn direct van de boer kopen, super eerlijke handel dus!

Koop ‘m hier bij Grapdistrict
Burgemeester Reigestraat 70 of Twijnstraat 26

Wijntip 2

Wild Fermented Verdejo, Bodegas Piqueras
Druif: Verdejo
Herkomst: Almansa, Spanje
Bezorgen / In de winkel
€ 8,45

Si, por favor, verdejo! Het is Pasen, maar zeg nou zelf, verdejo kan áltijd. Een tropische fruitschaal komt je neus binnen wanneer je ‘m openmaakt. Olé! Deze verdejo heeft drie maandjes houtrijping gehad, waardoor de fruitige verdejo net wat meer ummpf heeft, wat complexer is en eindigt met een lekker bittertje. Ik trek m’n stoute schoenen aan.. en durf deze wel te schenken bij die asperges met een stukje zalm. Margeret Wines is een fijne winkel, met kundig personeel. Vamos!

Koop ‘m hier bij Margaret Wines
Oudkerkhof 10

Wijntip 3

Provence Rosé, Chateau Saint Julien
Druif: Cinsualt, Grencahe, Syrah
Herkomst: Provence, Frankrijk
Bezorgen / In de winkel
€ 12,50

Vakantie aan de Franse kust, hoor je de golven en de zeemeeuwen? We dromen even weg.. We zijn nog steeds in Utrecht, aan huis gekluisterd. Maar we kunnen wel het vakantiegevoel in huis brengen. Wanneer die borrelhapjes op tafel komen met Pasen, genieten we van een heerlijk glas Provence Rosé. Zo’n lichtroze schoonheid, die ruikt naar verse aardbeitjes en frambozen. Niet zoet, lekker droog en een stevige bite. #stayhome Pasen hoeft niet vervelend te zijn. Het Utregs Wijnhuis is een intieme wijnzaak, dus kom niet met z’n allen tegelijk.

Koop ‘m hier bij het Utregs Wijnhuis
Achter de Dom 8

Fotocredits: Grapedistrict, Margaret Wines & Utregs Wijnhuis

Naast wijntips in Utrecht, delen we ook andere Utrecht blijft thuis tips

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.