Crop Salade Bar Explore Utrecht Instagram

3x Salades in Utrecht

Met de opening van Amsterdams concept SLA is Utrecht weer een salade bar rijker. In de eeuwige zoektocht naar gezond worden we allemaal een beetje sla-gek! Waar kun je nou een lekkere salade eten in Utrecht? Dat lees je hier!

Gys is niet specifiek een salade bar, maar serveert een hoop biologische, versgemaakte gerechten waaronder heerlijke salades! Mijn persoonlijke favoriet is de salade met huisgerookte carpaccio, wat een van de redenen is dat ik hier bijna elk weekend wel te vinden ben! Buiten salades kun je hier ook genieten van een hoop andere warme en koude gerechten, waarvan veel veganistisch of vegetarisch. In tegenstelling tot de andere twee plekken in deze lijst, kun je bij GYS niet zelf je salade samen stellen. Dat beperkt wel de keuze vrijheid, maar zorgt er wel voor dat je geen keuzestress hoeft te hebben om de perfecte combinatie te maken! GYS geeft jou de optie uit vier salades die qua smaak compleet in balans zijn.

SLA is pas sinds korte tijd overgewaaid vanuit Amsterdam naar Utrecht. Strak design, salades en andere gezonde lekkernijen zoals raw cakes en soepen. Behalve lekkere salades, kun je dus ook lekker opwarmen bij SLA. Bij SLA kun je een keuze maken uit een aantal salades of er zelf een samen stellen. Zelf ga ik graag voor het zelf samen stellen, al weet ik wel dat mijn ogen hierbij soms groter zijn dan mijn maag. Als je zelf een salade samen stelt ga je langs de bar, die tot de nok vol staat met verschillende (blad) groentes, granen, linzen, vlees, vegetarisch vlees, zaden en kruiden. Het liefst neem ik een beetje van alles! Een groot voordeel is dat de dressing van de salade op twee momenten in het proces over de salade gaat, zodat je niet alle dressing bovenop hebt en onderop droge sla overhoudt.

CROP is met zijn grote ramen net zo fris en licht als zijn salades! Ook hier kun je zelf je salades samenstellen of een standaard combinatie kiezen. Het verschil is dat je bij CROP een formuliertje invult, waarbij je kunt aanvinken wat je precies er in wilt. Handig, duidelijk en leuk! De hoeveelheid dressing die je krijgt bij CROP is wel wat miniem, maar mocht je meer willen kun je dat altijd bij bestellen. Een punt waarop CROP zich duidelijk onderscheidt is de kwaliteit van zijn koffie. Een van de beste van Utrecht!

Photo credits – Michaela – The new life beginning (CROP & SLA)
Photo credits – Lisa Peters – City Expert – (GYS)

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.