Restaurant Simple Explore Utrecht 22

Pure verwennerij bij restaurant Simple

Restaurant Simple klinkt je wellicht bekend in de oren. Het restaurant is geen ‘new kid on the block’ maar een gevestigd restaurant in Utrecht. Simple ligt midden in het Museumkwartier, omringd door musea dus. Deze omgeving past bij het restaurant, want de creaties die uit de keuken komen doen niet onder voor die in een museum worden tentoongesteld.

Bij Simple heeft een wisseling van de wacht plaats gevonden door de opening van Het Ketelhuis in de oude Pastoe fabriek. De nieuwe crew bij Simple gaat de uitdaging aan om een eigen invulling te geven aan een al goedlopend concept en het wellicht een niveautje hoger te tillen. Met het enthousiaste team dat veel ervaring heeft in Utrechtse horeca moet het lukken om deze ambitie waar te maken.

Gezellige huiskameropstelling

De inrichting van Simple is minimalistisch: geen overbodige accessoires die voor afleiding zorgen. Het restaurant heeft een gezellige huiskameropstelling. Door de glazen koepel wordt het restaurant gevuld met natuurlijk licht dat de zachte kleuren van het interieur versterkt. Het doorschijnende gordijn zorgt voor een wazige doorkijk in de keuken waar de koks druk bezig zijn met de voorbereidingen van de avond. De wijnen en andere dranken staan in de spotlight op een grote tafel en aan de muur hangen dezelfde lederen schorten die de bediening draagt. Boven de keukendeur pronkt een foto van de hond des huizes.

Restaurant Simple Explore Utrecht 20

Seizoensmenu

Simple heeft maandelijks een nieuw seizoensgebonden menu, waar de wijnen uiteraard zorgvuldig bij worden uitgezocht. Deze creatieve flow zorgt voor verrassende gerechten op de kaart, met soms een knipoog naar ons stadsie. Ga je voor de full package dan krijg je zeven gangen., maar je kunt ook voor 6-, 5-, 4- of 3-gangen gaan. Als supplement kun je kiezen uit een kaasplank en een bijpassend wijnarrangement.

100% Simple.

We gaan op deze regenachtige woensdag voor de 100% Simple. Een full experience menu van alle gerechten op de kaart met bijpassende wijnen. We beginnen de avond met een Simple cocktail, die qua ingrediënten (citroen, radijs, limoncello en prosecco) vrij eenvoudig is maar in de mond een bom van smaak. Heerlijk; bij elke slok prijzen we de cocktail de hemel in!

Terwijl we genieten van de Simple cocktail wordt vers warm brood met boter en basilicum infused olijfolie op tafel gezet. Gretig dippen we het heerlijke brood in de zalige olie, dit blijft niet onopgemerkt want de Maître vult alles weer netjes aan. De toon is gezet en het is ons duidelijk dat deze avond smaakvolle gerechten zullen volgen.

Restaurant Simple voor een alles behalve simpele avond uit

Feest van amuses

We beginnen met een selectie van diverse amuses, de een nog lekkerder dan de ander. Op tafel verschijnt: een mini-pappadum met gele biet en sesam, aardappelkrokantjes met  kaviaar, oesters met radijs, bosui en sesam, Utrechts eitje gemaakt van Hollandaise met stukjes gebraden Vockingworst en geraspte kaas, een taartje met bloemkoolcrème, wafeltjes van aardappel met crème en mosterdzaad en de favoriet: merengues van tomaat met compote van sinaasappel.

Deze verwennerij smaakt naar meer en we zijn benieuwd naar de gangen die zullen volgen. De eerste gang is een prachtig opgemaakt bord met rode poon, gamba, tomaat, bospeen in een krokant jasje en groene curry. Dit gerecht vol verschillende smaken, wordt opgevolgd door een wat simpel gerecht dat ons palet weer neutraliseert. De tongschaar, met hazelnoot, Baeri kaviaar, bbq mandarijn en schorseneer verrast ons minder maar smaakt ons goed.

Utrechtse wildpluk

De derde gang is een coupe van aardappel. We weten niet zo goed wat we van dit gerecht moeten verwachten en proeven voorzichtig van de puree. Maar na de tweede hap vol aardappelpuree, bloemkool, limoen en balsamico is het duidelijk dat dit weer een smaakbommetje is. Voor de vierde gang zijn de chefs op pad geweest om een aantal ingrediënten voor het gerecht zelf te plukken. Het vierde gerecht, De Utrechtse wildpluk, is herfst in een kom. De geur en smaak van de romige risotto met hennenei en Iberico ham is hartverwarmend. Het laatste gerecht is boterzachte rundersukade met palmkool, topinamboer, heerlijk gestoofde ossenstaart met saus choron. Ook weer zo’n heerlijk herfstgerecht waarvan we genieten.

 De zoete hemel

Voordat het tijd is voor het dessert dat op de kaart prijkt, krijgen we eerst nog een sabayon van perzik en hazelnoot gevolgd door een klein dessert van mangosteen. Deze –  bij ons tot voor kort onbekende vrucht – heeft een intense smaak, die ons wel bevalt.

Dan is het tijd voor het grande dessert: een combinatie van salted caramel ijs, infused crumble, mangosteen, suikerpinda, een trapje van chocolade overgoten met kokosroom. Hemels! En het feest blijkt nog niet afgelopen als een kleine decoratieve boomstam (de voormalige chef haalt zijn originele decoraties op originele plekken) vol met smakelijk uitziende friandises op tafel verschijnt. Hierbij drinken we een frisse dessertwijn gevolgd door een cappuccino.

Een avondje Simple is pure verwennerij en een must voor de levensgenieter. Leuk met de feestdagen, geweldig voor een verjaardag, maar ook een absolute aanrader voor een alles behalve simpele avond uit.

Lange Nieuwstraat 88 – 030 400 40 50

Reserveren kan online: http://www.simpleutrecht.nl

3-gangen menu is alleen mogelijk op dinsdag en woensdag

Foto’s interieur Susanne Sterkenburg

Foto’s gerechten Dainahara Polonia

Restaurant Simple Explore Utrecht 19

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale ‘must visit’ lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar
info@exploreutrecht.nl.

Bekijk ook

Rode-Vosch Explore Utrecht Tasting 3

Het nieuwe lunch menu bij De Rode Vosch

De Rode Vosch heeft pasgeleden een nieuw lunch menu geïntroduceerd, en ik kan je vertellen: …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *