Rode-Vosch Explore Utrecht Tasting 3

Het nieuwe lunch menu bij De Rode Vosch

De Rode Vosch heeft pasgeleden een nieuw lunch menu geïntroduceerd, en ik kan je vertellen: het is fantastisch! Met hartige en heerlijke gerechten, met de Australische nadruk op verse en kleurrijke ingrediënten, is De Rode Vosch een van mijn favoriete plekken geworden voor een lunch & brunch.

Een verwelkomende sfeer

Gevestigd in een prachtig monument uit de 16e eeuw, ziet De Rode Vosch er prachtig uit: ze hebben een aantal van de oude elementen behouden en gemixt met een strak en helder interieur, veel licht, een open keuken en een hoop Australische details. De sfeer is laagdrempelig en elegant, het personeel vriendelijk en verwelkomend.

Brunch

Het lunch menu biedt drie soorten ‘brekkie’: hartige sneden geroosterd brood (we kunnen het zuurdesem aanraden!) met daarop twee perfect gepocheerde eieren en je keus uit gerookte zalm & spinazie, avocado & halloumi kaas of ribeye met paddestoelen. Ik kan uit ervaring de eerste twee aanraden: heerlijk! Dit zijn erg gulle porties, maar ook lekker gezond. Aan het einde voel je je vol, maar ook als een virtuoos, alsof je nog een marathon kan lopen (nadat je het een en ander verteerd hebt, natuurlijk). En er is ook huisgemaakte granola met vers fruit als je een zoetekauw bent.

Lunch

Behalve deze geweldige brunch, serveert De Rode Vosch ook een hoop heerlijke hartige lunchgerechten. Denk aan klassieke avocado toast, maar ook wat interessante opties: een ribeye tostie, bieten en gerst salade en vegetarische ramen (ja dat lees je goed, vegetarisch!). En ik kan je vertellen, de ramen is fantastisch. Het is als een warme knuffel in een kom, vol van sterke umami smaken, shiitake paddestoelen, groene ui, mais en gerookte sesamzaadjes, getopt met een perfect zachtgekookt ei, verstrikt in een hoop slurp-waardige soba noedels. Hartig, gezond en bevredigend – wat wil je nog meer?

De volgende keer als je iemand ontmoet voor lunch of brunch, check dan De Rode Vosch voor goede smaak en sfeer. We raden ze zeker aan!

Voorstraat 14 | website | Facebook | dinner review

Open voor de lunch van donderdag t/m zondag vanaf  12.00 uur, en voor diner en drankjes elke dag vanaf 17.00 uur.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Sophie Boisvert-Hearn

Sophie is een freelance redacteur met een master in Media Studies. Ze komt oorspronkelijk uit Toronto maar heeft inmiddels in Groningen, Leiden en Den Haag gewoond. Nu noemt ze met trots Utrecht haar thuis. Behalve eten, denken aan eten en het kopen en bereiden van eten, zijn haar hobbies o.a. reizen en schrijven. Een perfecte dag in Utrecht is voor haar heel veel kofie, een vriend(in) of vier, grote hoeveelheden gebakjes en een wandeling langs Utrecht haar prachtige straten en grachten – met als kers op de taart natuurlijk drankjes op het terras. Weet verrassend veel over kaasstengels.

Bekijk ook

Explore Utrecht Proeflokalen Wijnglazen 1

Proef de Herfst bij 5 proeflokalen in Utrecht

Vergeet het terrasseizoen! Afgelopen, uit. Guur, nat en koud. Het is herfst. Tijd voor knussere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *