GL2R-crew-Hardlopen-Explore-Utrecht 1

Girls Running Squad | Gezellige workouts op de maandagavond

Iedere maandagavond verzamelen zo’n 25 enthousiaste Utrechtse hardloopmeiden in Park Lepelenburg om met elkaar te trainen; het is Girls Running Squad Utrecht (GRS). GRS, voorheen het welbekende girlslove2run Utrecht, is opgericht door hardloopmeiden Aafke, Marel en Madelein. Vanaf 3 oktober 2016 gaan zij verder onder de nieuwe naam, met hetzelfde concept: het organiseren van wekelijkse hardlooptrainingen voor meisjes in Utrecht.

Iedere week staat er een nieuwe gratis (laagdrempelige) workout te wachten. Dit varieert van duurloop-, interval- of trappentraining, tot bootcamp.

Vorig jaar heeft onze Susanne deelgenomen aan een hardlooptraining. Hoe zij dit heeft ervaren? Je leest het hier =>

——

Wie jarig is trakteert…
… op een verjaardagstraining! En Explore Utrecht was erbij. Girls Love 2 Run Utrecht viert deze maand haar eerste verjaardag. Hoe leuker kun je het vieren dan het geven van een speciale verjaardagstraining!? Na een warm welkom bij Run2Day in de Mariastraat, goede tips & tricks voor trainen in het donker en de wekelijkse groepsfoto, vertrokken we met meer dan 35 meiden richting de Dom voor een workout dwars door de stad. Op het Domplein begonnen we met een goede warming-up en maakten we o.a. kennis met GL2R ‘grote vriend Jack’ (jumping jacks red.).

Rennen langs hotspots SLA en GIJS
Vanaf het Domplein vertrokken we in een lange hardlopende slinger via het Janskerkhof richting de Voorstraat voor onze eerste tussenstop bij SLA, de bekende Amsterdamse saladebar. SLA is pas 3 weken open in Utrecht en is de 6e saladebar van Job en Nina die hun inspiratie uit New York haalden. Alles wat je er eet is biologisch en komt van boeren uit de buurt. We kregen een heerlijk gezond sapje van wortel, peer, appel en gember.

Via de Weerdsingel en Oudenoord liepen we richting de Amsterdamse Straatweg. Hier zit de tweede vestiging van GYS, als opvolger na het grote succes van GYS aan de Voorstraat. GYS staat voor verse, biologische gerechten voor iedereen. Ook hier kregen we een gezond biologisch sapje van pompoen, banaan, sinaasappel en kaneel. Even bijkomen om vervolgens de laatste kilometers in te zetten via Vredenburg terug naar de Mariastraat. Terug bij Run2Day kregen we een heerlijke verrassing van Yoghurt Barn en een mooie goodiebag mee naar huis. Bedankt meiden voor de superleuke hardlooptraining waarbij we weer een mooi stukje van Utrecht hebben ontdekt!

Gratis zweetdate op de maandagavond
Vind je hardlopen leuk, maar vind je het saai om alleen te trainen? Check dan de Facebookpagina van GL2R Utrecht en doe mee met de gratis zweetdate 😉 Er wordt rekening gehouden met alle hardloopniveaus en daarbij leer je ook nog eens andere sportieve meiden kennen. De trainingen worden gehouden op maandagavond om 20.00 uur. De meiden verzamelen in Park Lepelenburg.

Bijdrage door Susanne Sterkenburg

Foto’s: Joyce Bongers

Flash Run van Run2Day Utrecht
Samen met andere meiden meedoen met de Flash Run? Op donderdagavond 26 november organiseert Run2Day Utrecht de Flash Run. Je komt deze avond alles te weten over hardlopen in het donker en gaat daarna samen hardlopen. Verzamelen om 19.00 uur bij de winkel op de Mariastraat en deelname is gratis. Aanmelden kan via: utrecht@run2day.nl.

GL2R-crew-hardlopen-explore-Utrecht-groepsfoto 2

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Susanne Sterkenburg

Susanne is marketing en communicatie professional met een grote passie voor fotografie. Het liefste stapt ze iedere dag op haar fiets om iets nieuws in Utrecht te ontdekken. Niet alleen om foto’s te maken, maar vooral ook om koffie te gaan drinken. Als coffeeaddict weet ze dan ook alle koffie hotspots in Utrecht te vinden. Susanne krijgt energie van het organiseren van evenementen en heeft dit voor Explore Utrecht al een aantal keer gedaan. Naast shoppen, lunchen of wijn drinken in de stad, sport ze ook veel. Hardlopen onder de Dom door, of bootcampen in het Wilhelminapark, Griftpark of Julianapark zijn favoriet. Vrienden weten haar altijd te vinden voor tips over de stad en ook op social media probeert zij mensen te helpen met vragen over leuke bezienswaardigheden.

Bekijk ook

Laurent Salon & Spa Explore Utrecht 5

Relax & Zen voor de feestdagen

December is druk, druk en nog eens druk. Dat is niet erg, maar het is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Bekijk ons privacy beleid.

Privacy policy