Restaurant Danel Explore Utrecht 3

Danel: Mix en Match op z’n Frans

Je komt binnen via de draaideur en wordt meteen verwelkomt door de gastvrouw bij de deur. Dan wordt je jas aangenomen en in de garderobe opgehangen. Chique, netjes! Danel is the new kid on the block in het TivoliVredenburg, pal naast het Gegeven Paard. Het is gevestigd in de oude kantoren van het Vredenburg gebouw, er is een hele verbouwing aan vooraf gegaan. En dat is zeker te zien! Je waant je in een American diner meets Franse bistro, een unieke locatie met een unieke uitstraling. Bij de opening van Restaurant Danel werd ik al verrast door de champagne fontein en het muzikale trio dat heerlijke jazz liet horen. Nu was ik nieuwsgierig geworden naar het menu, de wijnen en de service. Alors, en France!

 

Sharing is caring bij Danel

We beginnen uiteraard met een glaasje bubbels, deze heeft lekkere fijne belletjes en een volle smaak. Het begint al goed. We krijgen het advies om verschillende gerechten te mixen en matchen en te delen.. Alle gerechten zijn ongeveer zo groot als een voorgerecht. De menukaart is ingedeeld op de afkomst van het product: uit de zee, de bergen of van het platteland. En wanneer het gerechtje klaar is in de keuken, komt het gelijk op je tafeltje te staan. Verwacht dus geen gangenmenu, maar lekkere hapjes die gaandeweg op je tafeltje verschijnen. Een gezellige manier van eten, je ziet dit soort “shared dining” steeds vaker, maar nog niet met echte Franse bistro gerechten.

Ter land, ter zee en in de lucht

Nadat we veel te lang getwijfeld hebben wat we willen bestellen, besluiten we iets te kiezen van elke categorie. Vis, vlees en vega; water, platteland en bergen. De tomatensalade die we als eerste op tafel krijgen ziet er knapperig uit, het bolletje burrata is heerlijk romig. Dan krijgen we de sardientjes, super mals en zwemmend in een pure marinade. Wat olie, wat kruiden, top! We krijgen nog entrecote, geen opsmuk, maar dat heeft het ook niet nodig. Wanneer een stuk vlees goed is, dan behoeft het geen tierelantijnen. Hetzelfde geldt voor de witvis. Deze bistro gerechtjes zijn keurig. En lekker. De grootste uitdaging was de artisjok! De hele bloem komt op tafel, gelukkig weten wij wat je daar mee moet doen. Maar mocht je dat niet weten, dan legt de bediening je dat graag uit. Alle blaadjes opeten, totdat je bij het zachte hart komt. Trouwens, de wijnen op de kaart zijn goed, Frans en passend bij de gerechten.

La Fin: Les Desserts

Mogen we dan nu nog een dessert? De île flottante die ik uitkies, is een schot in de roos. Een luchtig, zoet eilandje in een zee van vanille. Maar mijn tafelgenote lijkt haar crêpes ook niet verkeerd te vinden. Klassiek Frans, klassiek goed. Om onze deserties te laten zakken lopen we nog een rondje door de zaal, spieken in de keuken en gluren we bij de taarten afdeling. Zullen we er nog een? Nee, laten we onze jassen gaan halen. Jij had toch de garderobetickets?

 

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Na haar studie besloot ze te blijven in Utrecht, na tien jaar noemt zij het haar thuis. Alicia werkt op het hoofdkantoor van een modebedrijf en is haar eigen wijnbedrijfje gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Explore Utrecht Proeflokalen Wijnglazen 1

Proef de Herfst bij 5 proeflokalen in Utrecht

Vergeet het terrasseizoen! Afgelopen, uit. Guur, nat en koud. Het is herfst. Tijd voor knussere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *