City Experts

 • Cate Misczuk

  Cate is een Amerikaanse freelance schrijver, journalist en video producer die Utrecht nu haar thuis noemt. Als zij niet bezig is met de redigeren van de Explore Utrecht.Com site dan gaat ze op pad om de stad te verkennen. Druk met het maken van mooie foto’s van Utrecht en altijd opzoek naar nog lekkere bakkie koffie. Cate verhuisde naar Utrecht na een bezoek aan de stad, destijds woonachtig in Amsterdam vanwege haar studie. Ze werd snel verliefd op het laid back gevoel in Utrecht en prachtig kronkelende straatjes. Lees haar avonturen als expat in de stad.

 • Christine van den Brink

  Christine, geboren en getogen in Utrecht, schrijft als freelancer het liefst over reizen. Een perfecte combi, omdat reizen en schrijven beiden bovenaan de leuke-dingen-des-levens-lijst staan. Utrecht is een fijne plek om na die vakantie, citytrip of verre reis thuis te komen. Dat de stad met de dag leuker en levendiger wordt helpt ook. Net als wonen op de booming Westerkade – met koffietentjes en restaurants binnen grijpbereik. Ook hoog op de lijst staan lekker eten, festivals en films. Zo nu en dan helpt Christine mee in haar vaders winkel Catch op de Domstraat; bekend om z’n kunst, posters en kaarten van Utrecht. Voor Explore checkt Christine alle coole happenings in de stad, van nieuwe winkels tot aan fijne feestjes.

 • Susanne Sterkenburg

  Susanne is marketing en communicatie professional met een grote passie voor fotografie. Het liefste stapt ze iedere dag op haar fiets om iets nieuws in Utrecht te ontdekken. Niet alleen om foto’s te maken, maar vooral ook om koffie te gaan drinken. Als coffeeaddict weet ze dan ook alle koffie hotspots in Utrecht te vinden. Susanne krijgt energie van het organiseren van evenementen en heeft dit voor Explore Utrecht al een aantal keer gedaan. Naast shoppen, lunchen of wijn drinken in de stad, sport ze ook veel. Hardlopen onder de Dom door, of bootcampen in het Wilhelminapark, Griftpark of Julianapark zijn favoriet. Vrienden weten haar altijd te vinden voor tips over de stad en ook op social media probeert zij mensen te helpen met vragen over leuke bezienswaardigheden.

 • Daniel Maats

  Lawyer by day, blogger by night. Daniël is in 2007 in Utrecht komen wonen en wil er nooit meer weg. Zijn eerste blogstapjes zorgden ervoor dat de vonk voor het oogstrelende en verrassende Utrecht definitief oversprong. Met een voorliefde voor alles wat de mens voedt en op de been houdt, of het nu lekker eten, een fles bier of een andere creatieve uitspatting is, struint hij Utrecht af om het met jou te delen.

 • Lisa Peters

  Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

 • Prilly Haroen

  Prilly is een redacteur met een uitgebreide international achtergrond en een grote passie voor eten, reizen en kunst. Het lot bracht haar en haar man samen in Jakarta, Indonesië. Ze verhuisde naar Utrecht in 1998 en werd verliefd op de stad. Een fanatieke kokkin die intens kan genieten van het ontdekken van nieuwe smaken en keukens. Prilly toert niet alleen voor de beste restaurants door de stad, maar ook voor de lokale winkeltjes die de beste kwaliteit ingrediënten verkopen. Ze kent de beste plekjes waar je Aziatische en Mediterraanse kruiden, citroen olijfolie, vanille extract uit Madagascar of die enorme kalkoen voor het Kerstdiner. Prilly sloot zich aan bij Explore Utrecht om haar liefde voor geweldige verhalen over mensen die ernaar streven hun dromen werkelijkheid te maken – de hart en ziel achter het eten dat we proeven en de kleding die we dragen – in een stad waar we van houden.

 • Sophie Boisvert-Hearn

  Sophie is een freelance redacteur met een master in Media Studies. Ze komt oorspronkelijk uit Toronto maar heeft inmiddels in Groningen, Leiden en Den Haag gewoond. Nu noemt ze met trots Utrecht haar thuis. Behalve eten, denken aan eten en het kopen en bereiden van eten, zijn haar hobbies o.a. reizen en schrijven. Een perfecte dag in Utrecht is voor haar heel veel kofie, een vriend(in) of vier, grote hoeveelheden gebakjes en een wandeling langs Utrecht haar prachtige straten en grachten – met als kers op de taart natuurlijk drankjes op het terras. Weet verrassend veel over kaasstengels.

 • Tom Lensink

  Tom is een historicus, docent, groeps- en publieksbegeleider met een grote passie voor de Utrechtse geschiedenis. Naast het doen van historisch onderzoek en het begeleiden van publiek tijdens ontdekkingstochten bij Domunder is hij blogger bij Explore Utrecht, actief bij Scouting als begeleider en is hij een fervent hardloper. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om een drankje te doen in één van de vele cafés op en rond de Neude en zoekt hij graag de rust op in de vele hofjes en parken in en om de stad.

 • Alicia van den Berg

  Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Na haar studie besloot ze te blijven in Utrecht, na tien jaar noemt zij het haar thuis. Alicia werkt op het hoofdkantoor van een modebedrijf en is haar eigen wijnbedrijfje gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

 • Evelien van Holten

  Evelien is allround communicatieadviseur, maar daarnaast ook amateurkok, verhalenverteller en hulpklusser. Na verschillende omzwervingen door Nederland is zij sinds kort neergestreken in het prachtige Amersfoort. Daar klust ze aan haar eerste koophuis. Daarnaast stapt ze graag op de fiets om zo de mooiste plekjes van de stad te ontdekken. Tijdens haar ontdekkingstocht is zij altijd op zoek naar de leukste eettentjes, het beste speciaalbiertje en de fijnste culturele hotspots.Met een voorliefde voor koken met ambachtelijke producten gaat haar hart sneller kloppen van lokaal gebrouwen bier, huisgemaakte kroketjes en restaurants met een eigen moestuin.

 • Lotte van der Spek

  Lotte is addicted to anything that has to do with food, that is why she is the food editor of Explore Utrecht. She loves dining outdoors and enjoying good quality food in the best restaurants in Utrecht. Luckily her husband that is a true master-chef in the kitchen, so watch out Gordon Ramsay. Needs to have her exotic cocktails at Zussen with her girl friends and is passionate about fair and delicious food and not wasting anything. Lotte keeps us all up to date about what is buzzing in Utrecht restaurants’ and the dishes we really need to taste. So follow her on twitter!

 • Martine De Jongh

  Martine verhuisde in 2007, zonder er ooit geweest te zijn, naar Amersfoort en had al snel een dikke vette crush te pakken. Inmiddels is Amersfoort dus alweer veel jaren een blije inwoner rijker. Na haar studie in Groningen werkte Martine een aantal jaren in de hulpverlening maar vier jaar geleden besloot ze om te gaan doen waar haar hart echt sneller van gaat kloppen, namelijk schrijven en fotograferen. De liefde voor Amersfoort is nog net zo groot als de dag dat ze er kwam wonen en we weten allemaal, verliefdheden moet je van de daken schreeuwen. Dat doet Martine dan ook sinds kort op haar online magazine Rockthiscity.nl. Je dagelijkse dosis Amersfoort op het gebied van food, uitgaan, cultuur, lifestyle, winkelen en meer! Nu ben ik ook niet vies van een dosis Utrecht op zijn tijd. Ze zeggen natuurlijk niet voor niets beter een goede buur dan een verre vriend toch.. Des te leuker dat ik jullie op dit mooie platform af en toe mag inspireren met mijn verhalen!

 • Maurice Hengeveld

  Maurice Hengeveld is zelfstandig tekstschrijver/redacteur/journalist en ‘schrijft’ voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hij werkte eerder als hoofdredacteur bij DUIC.nl (De Utrechtse Internet Courant) en als coördinator PR/communicatie bij De Kargadoor (cultureel podium, zaalverhuur- en vergaderlocatie). Momenteel is hij als redacteur verbonden aan MeerMerwede.nl (over de herontwikkeling van de Merwedekanaalzone in Utrecht), Aorta.nu (over stedelijke ontwikkeling en architectuur in Utrecht) en LEVEN! magazine Utrecht (over Utrecht in al zijn facetten én Utrechters). Maurice richt zich voornamelijk op storytelling, brand journalism en web content strategie en focust overduidelijk graag op zijn geboortestad Utrecht. Met name de verborgen verhalen spreken al gauw tot zijn verbeelding!

 • Natasja Derwort

  Natasja Derwort woont en werkt 10 jaar met veel plezier in Utrecht. Haar favoriete stadsdeel is Utrecht-Oost. Met name Wittevrouwen zit vol met leuke eetgelegenheden en de smalle straatjes hebben een bijna dorps allure. In het dagelijks leven is Natasja naast moeder ook programmamanager en ontwikkelt zij opleidingen voor professionals die graag blijven leren. Sinds begin 2016 is zij trotse eigenaar van tassenlabel Trut (trut-bags.com) en verkoopt zij handgemaakte tassen van eigen bodem, met een verhaal. Haar fascinatie voor mode deelt ze vanaf vandaag met ons. Op Explore Utrecht schrijft Natasja over de pareltjes van Utrecht op het gebied van lifestyle en mode.